'TİMAV 4. Geleneksel Hikaye Yarışması'

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından, Türkiye genelindeki imam hatip lisesi öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen "4. Geleneksel Hikaye Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

'TİMAV 4. Geleneksel Hikaye Yarışması'
TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu'nda düzenlenen törende, vakıf olarak 21 yıldır imam hatip neslinin gönüllerini, gündemlerini, dertlerini ve coşkularını paylaşmaya çalıştıklarını söyledi.

İlki 2012 yılında "İmam Hatipli Olmak" temasıyla gerçekleştirdikleri hikaye yarışmasını geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Öksüz, "Ülkem" teması ile düzenlenen bu yılki yarışmaya 50 ilden 126 imam hatip lisesi öğrencisinin katıldığını belirtti.

Hikayelerin, imam hatip neslinin içtenliği, özgüveni, ilim, irfan ve erdemini yansıtırken, aynı zamanda hedefleri ve hayallerini de tüm güzelliği ile sunduğunu dile getiren Öksüz, şunları kaydetti:

"Bu neslin kültür ve edebiyatta da ne kadar mahir olduğunu, hangi donanımlarla yetiştiğini, değerlerine olan bağlılık ve motivasyonlarının büyüklüğünü hikayeleri okuduğumuz zaman rahatlıkla müşahede ediyoruz. İmam hatip nesli ve bu neslin üzerinden inanç değerlerimizle adeta savaş yürütenler asla başarılı olamayacaklardır. Milletimiz, imam hatiplerini ve değerlerini büyütenlerin her zamanda yanında olmuş, olmaya da devam edecektir. İmam hatip okullarını kapatmak, Diyanet İşleri'ni kapatmak, başörtüsünü yeniden yasaklamak, din derslerini kaldırmak isteyenlere, Kabemize dil uzatanlara millet gereken cevabı uygun tüm platformlarda verecek. Millet onlara hadlerini bildirecektir."

"Tel Dolap" öyküsüyle birinci olan Eskişehir Sarar Anadolu İmam Hatip Lisesinden Senanur Köroğlu, "Ben Yuzersif" öyküsüyle ikinci olan Karatay Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesinden Saime Nur Solmaz ve üçüncülüğü "İçimizden Biri: Hareket Memuru" öyküsüyle elde eden Ankara Demetevler Anadolu İmam Hatip Lisesinden Gülnur Erdoğdu'ya ödülleri protokol üyelerince verildi.

Törene, AK Parti Konya Milletvekili ve TİMAV Yönetim Kurulu Üyesi Cem Zorlu, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Konya Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA