Uşak'ta Dolu Yağışı Ekinlere Zarar Verdi

Uşak'ta iki gündür etkili olan dolu yağışının ekili tarım alanlarında zarara yol açtığı, hasar tespit çalışmalarının da sürdüğü bildirildi.

Uşak Valisi Seddar Yavuz, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, dün ve önceki gün il genelinde etkili olan dolu yağışının ekili tarım arazilerinde ve meyve fidanlıklarında hasara neden olduğunu kaydetti.

Seddar Yavuz, Ulubey ilçesi Kıranköy, Sülümenli ve Aksaz Köylerinde 107 çiftçiye ait 3 bin 600 dekar, Karahallı ilçesi Kaykıllı, Buğdaylı, Dumanlı ve Karabasan köylerinde 450 çiftçiye ait 14 bin dekar olmak üzere toplam 507 çiftçiye ait 17 bin 600 dekar arazisinin dolu yağışından hasar gördüğünü ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekiplerin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Yavuz, hasar gören arazilerin sahiplerinin yanlarında olduklarını bildirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Kahraman, dolu yağışının buğday, arpa, nohut tarlaları ile üzüm bağları ile meyve fidanlıklarında hasara yol açtığını belirterek hasarın maddi boyutunun henüz tespit edilmediğini ifade etti.

Kaynak: AA