Savaş Açıklaması 'Hatay'ı Hak Ettiği Yere Taşıyacağız'

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, "Hatay’ın ve Hataylının hak ettiği hizmeti alması ve hak ettiği yere gelmesi için canla başla çalışacağız" dedi.

Savaş Açıklaması 'Hatay'ı Hak Ettiği Yere Taşıyacağız'
Başkan Savaş, Reyhanlı ilçesinin Oğulpınar Mahallesi’nde vatandaşlar ile biraraya geldi. Savaş, yaptığı konuşmada, "Kimse kimseden üstün değildir, herkese eşit paydayla hizmet ediyoruz. Siyasi kaygı gütmüyoruz o partili şu partili diye ayrım yapmıyoruz. Reyhanlının sorunlarını biliyoruz bir çok noktada çözüme kavuşturduğumuz sorunlar olsa da Reyhanlı’nın ve bütün mahallelerin bütün sorunlarını bitireceğiz. Öncelik olarak içme suyu şebeke hatları ve alt yapı hatlarının tamamını yenileyeceğiz. Olası bir salgına mahal vermemek için içme suyu isale hatlarını değiştireceğiz. Mevcut hatlar kansorejen madde içerdiğinden halkımız adına büyük tehlike taşımaktadır. Aynı zamanda olası bir kolera salgınında tanıyı koyana kadar 200 - 300 evladımızı kaybedebiliriz. İçme suyu ve alt yapı sorunu tamamen çözüme kavuştuğunda üst yapı yani asfaltlama çalışmalarına hız verip il genelinde asfaltlanmadık mahalle bırakmayacağız. Hemşehrilerimiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Hatay’ı hak ettiği noktaya taşıyacağız" dedi.

İçme suyu fiyatlarıyla ilgili şikayetlere de değinen Savaş şunları söyledi:

"İçme suyu fiyatlarından hepimizin etkilendiğini biliyoruz ancak siyasi kaygı güdenler, maalesef halkı oy sandığı olarak görüyorlar ve içme suyu gibi önemli bir konuyu siyasi malzeme yapıyorlar. 30 Mart’ta Büyükşehir Belediyesi’ni alamayıp 11 ilçeyi aldıklarında, hınçlarını vatandaştan almak için, halkımızın yararına olan maddeleri onaylamayıp hem büyükşehri hem de vatandaşı zor duruma sokmuşlardır. Suyun üretim masrafı 2,55TL. Biz vatandaşımızdan bu fiyatı alalım dedik önce makul dediler meclis toplantısına gelince itiraz ederek karalama kampanyalarını başlattılar. 3 defa Büyükşehir Belediye Meclisi olarak olağanüstü toplandık ancak bir sonuca varamadık. Büyükşehir Belediyesi olarak mahkemeye gittik. Bizden sonra Reyhanlı Belediyesi de gitti. Ne hikmetse Reyhanlı Belediyesi’nin kararı Büyükşehir’den önce çıktı. Seçimden önce halkı kışkırtıp, vatandaşı sadece ve sadece oy sandığı olarak görenlerin ve büyükşehrin itibarını zedelemek isteyenlerin 7 Haziran’da elleri boş kalacak. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin görevi siyasi kaygı gütmek değil ve mecliste siyaset yapmak değildir. Vatandaşın faydasına çalışıp bir an önce sıkıntıların giderilmesidir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Hatay’ın ve Hataylının hak ettiği hizmeti alması ve hak ettiği yere gelmesi için canla başla çalışacağız."
Kaynak: İHA