Ramadi'nin DAEŞ'in Kontrolüne Geçmesi

Terör örgütü DAEŞ'in ele geçirdiği Ramadi Barajı'nın kapaklarını kapatmasının birçok ilde su sıkıntısına yol açtığı bildirildi.

Irak Su Kaynakları Bakanlığı'na bağlı Su Projeleri Genel Müdürü Ali Haşim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "DAEŞ'in Ramadi Barajı'nın kapaklarını kapatması Fırat havzasında bulunan bölgelere büyük zarar verdi. Necef, Kerbela, Babil, Divaniye ve Musenna illerinin bulunduğu geniş bir bölgede su sıkıntısı hissediliyor" dedi.

Bakanlığın söz konusu bölgelerdeki su sıkıntısının giderilmesi için acilen tedbir alarak su depolarınndan destek sağladığını ancak bu durumun uzun süre devam edemeyeceğini kaydeden Haşim, "Geçen senelere oranla bu sene depolardaki doluluk oranı çok daha az. Dolayısıyla en kısa zamanda Ramadi Barajı'nın geri alınması, kapaklarının açılarak Fırat havzası bölgelerine su aktarılması gerekiyor" diye konuştu.

DAEŞ'in salı günü Fırat nehri üzerindeki Ramadi Barajı'nın tüm kapaklarını kapattığı ve kentin doğu bölgelerine giden suyu kestiği bildirilmişti.

Irak'ın yüz ölçümü bakımından en büyük vilayeti Enbar'ın merkezi Ramadi, yaklaşık iki haftadan bu yana DAEŞ'in kontrolünde bulunuyor. Irak ordusu ve Haşd-i Şa'bi milisleri, kentin geri alınması için 26 Mayıs'ta operasyon başlatmıştı.

Kaynak: AA