Hatay'dan Kısa

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İskenderun Belediyesi'ne 15 ton kapasiteli çöp kamyonu hibe etti.

Hatay'dan Kısa
İskenderun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Salih Tokmak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İskenderun Belediyesi'ne hibe olarak kazandırılan çöp toplama aracını teslim aldıklarını söyledi.

Daha hızlı ve daha çok hizmet için çalışmaların süreceğini belirten Tokmak, "İskenderun Belediyesi olarak çevreye ve yeşile önem veriyoruz. Belediye başkanımızın bizlere her zaman için verdiği en önemli talimat şehrin mutlak temizliği olmuştur. Bizlerde ekipler halinde bu yönde çalışmalar yürütüyoruz. Temiz bir İskenderun yaratma gayretlerimiz devam edecek. İnşallah bundan sonra ki süreçte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mızdan daha fazla çevreyle ilgili kaynak temin etmeye çalışacağız" dedi.

Tokmak, ayrıca kent merkezinde bulunan moloz dökülmüş boş arazileri temizleme çalışmalarının başladıklarını bildirdi.

Dünya Çevre Günü

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, çevre sorunları yalnız çevre günlerinde değil her zaman var olduğunu söyledi.

Kara, "Dünya Çevre Günü" düzenlediği toplantıda, bugünün kutlama olmadığını aslında çevre sorunları ile mücadele günü olduğunu belirtti.

Anayasanın 56. maddesinde yer alan "herkes sağlıklı ve dengeli bir yaşam hakkına sahiptir" yasasını anımsatan Kara, çevreyi geliştirmenin, çevre sağlığının korunmasının ve çevre kirliliğinin önlenmesinin devletin ve vatandaşların ödevi olduğunu kaydetti.

Kara, Dünya Çevre Günü sebebiyle hükumetin ve siyasi partilerin çevre sorunları konusunda daha duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA