CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ödemiş'ten Ankara'daki beylere söylüyorum ilk yapacağım işi, 'Devlet nasıl yönetilir' kursunu açacağım. Kursun birinci dersi de şu olacak; 'Kul hakkı neden yenmez, neden en büyük günahtır' onu da öğreteceğim onlara" dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında, CHP'nin İzmir milletvekili adaylarıyla ziyaret ettiği Ödemiş ilçesinde, parti otobüsünün üzerinden vatandaşlara hitap etti.

Tarihi yeniden yazacaklarını ve yaşanacak bir Türkiye'yi 8 Haziran'da kuracaklarını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, ülkenin geleceğine, çocuklara sahip çıkan kadınlara büyük önem verdiklerini, her eve bereket getireceklerini iddia etti.

Türkiye'nin umudunun gençler olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ankara'daki beyler gençleri 'potansiyel suçlu' olarak görüyor ama siz geleceğin umudusunuz, siz umutsunuz, geleceğimizsiniz. Hiç endişe etmeyin gençler önünüzü açacağım, ufkunuzu açacağım, bütün yasakları kaldıracağım" diye konuştu.

Ödemiş'in patatesinin meşhur olduğunu hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "Ama bunlar ne yaptılar, önce saman ithal ettiler, şimdi patates ithal ediyorlar. Bu düzeni değiştireceğim" ifadelerini kullandı.

İlk kez oy kullanacak gençlere de seslenen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gençler, birileri cepleri doldururken yoksulluğa bakın ve deyin ki 'Biz, Mustafa Kemal'in askerleriyiz'. Ankara'daki beyler ceplerini doldururlar, Ankara'daki beyler halktan koptular, Ankara'daki beyler alın terine önem vermiyorlar, yoksulluğa önem vermiyorlar. 17 milyon yoksulun olduğu, yoksulluğun yaşandığı evlerde ne olduğunu, bittiğini de bilmiyorlar. Onlar sizden koptular. Bir şeyi unutmayın, hafızanıza yazın her yerde söyleyin. Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır."

- "Bu düzeni yıkacağım"

Türkiye'de herkesin huzur içinde, barış içinde yaşaması için 8 Haziran'ın bir başlangıç olacağını dile getiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iktidara gelince sosyal yardımları kesmeyeceğini, aksine iki katına çıkaracağını ve emekliye de iki maaş ikramiye vereceğini anlattı.

Sadece milletvekili emeklilerine iki maaş ikramiye vermeyeceklerini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Onun dışındaki herkes alacak. Ödemiş'in bir tarım kenti olduğunu biliyorum. İnsanlar çalışmak istiyorlar, insanlar üretmek istiyorlar, alın terinin karşılığını almak istiyorlar. Patates üretiyorlar, patatesin fiyatını düşürmek için İran'dan patates getiriyorlar. Bu düzeni yıkacağım, bu düzeni değiştireceğim. Çiftçinin alın terini birisine peşkeş çekmeyeceğim, çünkü ben çiftçiden, halktan, işçiden, esnaftan yanayım" şeklinde konuştu.

Ülkede istikrar kalmadığını, işsiz sayısının yükseldiğini öne süren Kılıçdaroğlu, iktidara geldiğinde asgari ücretin bin 500 lira olacağını aktardı.

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını söyle sürdürdü:

"Ödemiş'ten Ankara'daki beylere söylüyorum ilk yapacağım işi, 'Devlet nasıl yönetilir' kursunu açacağım. Kursun birinci dersi de şu olacak; 'Kul hakkı neden yenmez, neden en büyük günahtır' onu da öğreteceğim onlara. Benim güvencem sizsiniz, size güveniyorum, size inanıyorum. Yaşanacak bir Türkiye'yi birlikte kuracağız. Ben Ankara'daki beyler gibi değilim, sizden birisiyim. Siz nasıl yaşıyorsanız, ben de öyle yaşıyorum. Benim saray merakım, benim yandaşı zengin etme merakım yok. Benim hedeflediğim güzel bir Türkiye."

AK Parti'nin 2002'de vatandaşın oy verdiği parti olmadığını, kul hakkı yiyenlerin partisi haline geldiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "13 yıl iktidar oldu. 'Türkiye zengin oldu' diyorlar, o zenginlik bizim mutfağa niye hiç gelmedi" sorusunu yöneltti.

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından beyaz güvercin uçurdu.

Ödemiş'ten Bayındır ilçesine geçen CHP lideri Kılıçdaroğlu, burada parti otobüsü üzerinden yaptığı konuşmada, Türkiye için "dünya lideri ülke" denmesine vurgu yaparak, "Türkiye mazot konusunda dünya lideri, dünyanın en pahallı mazotunu çiftçiye veriyoruz" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, vatandaşların, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu lehine tezahürat yapması üzerine, "Ankara, İstanbul büyükşehir belediye başkanlarını getirin, Aziz başkan onlara 'büyükşehir nasıl yönetilir' kurs versin. Başkan İzmir'i nasıl yönettiyse, Türkiye'yi aynı şekilde dürüst ve namuslu yöneteceğiz" dedi.

Konuşmasında projelerinden de bahseden Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra vatandaşlara çiçek dağıttı.

Kaynak: AA