CHP'den İlginç Seçim Çalışması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Teşkilatı, farklı bir seçim çalışmasına imza atarak şehir merkezinde traktörle tur attı. Köylü kadınları gibi giyinen CHP Manisa Kadın Kolları üyeleri ellerinde CHP’nin seçim bildirgesinde yer alan tarımla ilgili vaatlerin yazılı olduğu dövizleri traktör kasalarında taşıdı. Konvoy sırasında parti üyesi tarafından kullanılan traktörlerden biri çalışmayınca vatandaştan yorum geldi: “1,5 liralık mazot götürmüyor.”

CHP'den İlginç Seçim Çalışması
CHP Manisa İl Teşkilatı farklı bir seçim çalışmasına imza attı. Seçime iki gün kala Manisa merkezinde köylerden getirilen traktörlerle şehir turu atıldı. Traktör kasalarında köylü kadınları temsilen CHP Kadın Kolları üyeleri giydikleri yöresel kıyafetlerle yer aldı. CHP Kadın Kolları Başkanı Fadime Özçakır da giydiği köylü kadın kıyafetini köylü şivesiyle yaptığı konuşmasıyla tamamladı.

CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada ise yaptığı açıklamada, “Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi 19 Nisan’da Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel merkezde seçim bildirgesini açıkladığında çiftçiye mazot 1.5 TL verilecek biçiminde bir vaadi var. Bu vaadimizi 7 Haziran’dan sonra gerçekleştireceğiz. Çiftçimiz sadece mazotu 1,5 TL’ye almayacak bunun dışında gübrede kesinlikle destekleme alacak. Çiftçimizin üretimine katkıda bulunacağız. Onları hiçbir şekilde ürettikleri için cezalandırmayacak, ödüllendireceğiz. Bu traktörler Manisa’nın beldelerinden geldi. Bu beldelerinden gelen traktörler tamamen çiftçimizin kendi istekleri ve kendi destekleriyle gerçekleştirildi.

Bu sene çiftçimiz perişan durumda. Özellikle bağlarımızdaki durum belli. En son bir kaç gün önce Sarıgöl’de gerçekleşen dolu felaketi, var olan üzümleri yok etti. Meyvelerde büyük sıkıntı yaşanıyor. Gerçekten zeytinde az üretim yapıldı. Bu anlamda çiftçi için zor bir yıl. 7 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelecek. Çiftçinin bu sıkıntısı ortadan kalkacak” diye konuştu.

Mustafa Ada’nın açıklamasının ardından yaklaşık 20 traktörden oluşan konvoy şehirde tur attı. Traktör kasalarındaki CHP’li kadınlar CHP’nin tarımla ilgili seçim vaatlerinin yazılı olduğu dövizleri taşıdı. Konvoyun hareket etmesinin ardından partililerden birinin kullandığı traktörün zorlanarak hareket etmesi, çevredeki bir vatandaşın, “CHP’nin 1,5 liralık mazotu götürmüyor’ esprisini yapmasına neden oldu. Çevredekilerin gülüşmesine neden olan espri sonrası traktörü çalıştırmayı başaran partili konvoya katılarak şehir turuna devam etti.
Kaynak: İHA