Başkan Üzülmez, Öğrenci Sergilerinde

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ilçedeki çeşitli okullarda minik öğrencilerin sergilerini ziyarete açtı.

Başkan Üzülmez, Öğrenci Sergilerinde
17 Ağustos Okulu’nda sanat kili sergisi, Pakmaya Ortaokulu ve Kamer Öncel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ndeki resim sergilerini ilçe protokolü ile birlikte gezen Başkan Üzülmez, eserleri için öğrencileri kutlarken yeteneklerini geliştirmelerini de istedi.

Eğitim öğretim yılının bitimine sayılı günler kala okullarda yılsonu sergi heyecanları da eksilmeden devam ediyor. Öğrencilerin bu heyecanına ortak olan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kamer Öncel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Hülya Yelok Yaşa ev sahipliğinde Ercan Çaylı nezaretinde 9 ve 11. Sınıf öğrencilerinin resim sergi açılışı ve Pakmaya Ortaokul Müdürü Mazlum Temizkan ev sahipliğinde Görsel Sanatlar Öğretmeni Ayşegül Kaya nezaretinde resim sergisi açılışı ile 17 Ağustos Okul Müdürü Yavuz Karabektaş ev sahipliğinde 2/C sınıf öğrencilerinin “Gülpembe Hayaller Sergisi” adlı sanat kili sergi açılışlarını İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ferhat Dilek, İlçe Halk Eğitim Merkezi Halil İbrahim Alkan, ile birlikte yaptı. Eğitimcilerin ve velilerin de yoğun ilgi gösterdiği öğrenci sergileri beğeni ile gezildi.

Kartepeli çocuklar ile arasında güçlü bir bağ olduğunu belirten Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, okul etkinliklerine katılmaya ayrı bir özen gösterdiğini dile getirdi. Bu tür sergilerde emek sarf eden miniklere destek veren eğitmen ve velileri de tebrik eden Başkan Üzülmez, “Biz aileler geçmişten beri çocuklarımızın bazı branşlarda başarılı olması veya meslek edinmeleri konusunda şartlandırıyoruz. Ama çocuklarımızın içindeki sanat ve sporla alakalı içlerinde sahip oldukları yetenekleri ise bu nedenle bastırmış oluyoruz. Çocuklarımızın içindeki sanat yeteneklerini ortaya çıkartan öğretmenlerimizi tebrik eder güzel eserleri için de çocuklarımızın gözlerinden öperim” dedi.

Kartepe’de sonuç odaklı çalışmaları görmekten gurur duyduğunu belirten Başkan Üzülmez, “Okul bitirmeye yönelik çalışmalar yerine çocuklarımızın mesleki eğitimleri ve yeteneklerinin öne çıkartıldığı eğitim sisteminin yer aldığı uygulamaları görmekten mutluluk duydum. Okul bitirmiş işsizler ordusu yerine meslek edinmiş veya sanatçı olmuş yeni insanlar sayesinde ülkemizin geleceği güvence altına alınıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA