Bandırma'da 5 Bin Diş Fırçası Ve Macunu Dağıtıldı

Bandırma Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, "Ben de fırçalıyorum" kampanyası kapsamında ilçede 5 bin diş fırcası ve macunu dağıttı.

Bandırma Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Hilal Nelik, Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, ülkede ağız ve diş sağlığının, en önemli halk sağlığı sorunları içinde yer aldığını söyledi.

Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu 77 milyon nüfuslu ülkede diş çürüğünün halen yüzde 96 oranında en yaygın görülen kronik hastalıklardan biri olduğunu vurgulayan Nelik, şunları kaydetti:

"Ağız ve diş sağılığı konusunda farkındalığın artırılması için Sağlık Bakanlığımız bir yıl önce 'Hayata Sağlıklı gülümsemeniz için bende fırçalıyorum' kampanyasını başlattı. Merkezimizin ağız ve diş sağlığına yönelik koruyucu uygulamalar ve tedaviler kapsamında ilçe milli eğitim müdürlüğü ile koordineli olarak okul taramalarımız devam etmektedir. Öncelikli hedeflerimiz koruyucu uygulamaları, etkin ve yeterli bir şekilde icra etmektir. Koruyucu uygulamaların en önemli noktası küçük yaşta edinilen düzenli ve etkili şekilde dış fırçalama alışkanlığını oluşturmaktır."

Konuşmaların ardından, Bandırma İlçe Kaymakamı Ali Mantı, Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Hasan Hocaoğlu, Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli'nin katıldığı programda 5 bin diş fırçası ve macunu dağıtıldı.

Kaynak: AA