Bakan Yılmaz, Çınar'ı Ziyaret Etti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde, kanaat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Burada konuşan Yılmaz, yaptıkları çalışmalar sayesinde Türkiye’nin dünyadaki itibarının arttığını belirterek, artık yurtdışına giden vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduklarını belirttiklerinde kendilerine farklı bir gözle bakılmaya başlandığını ifade etti.

Bakan Yılmaz, Çınar'ı Ziyaret Etti
Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, milletvekili adayları Oya Eronat, Ali İhsan Merdanoğlu, Durdane Yalar, Netice Arslan ve Alaattin Parlak Çınar ilçesini ziyaret etti. Çınar’ın önde gelen aileleri, kanaat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelen Bakan Yılmaz, Türkiye son 12 yılda çok önemli adımlar atıldığını ifade ederek, “Özgürlükler genişledi, yasaklar kalktı. Millet nefes aldı. Hizmetler arttı. Dünyada Türkiye’nin itibarı arttı. Artık Yurt dışına gittiğimiz zaman Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı dediğimiz zaman farklı bir gözle bakılmaya başlandı. Çok şeyler yapıldı. Ancak yeterli mi? Tabiî ki de değil” dedi.

“BAŞLATTIĞIMIZ İŞİ BİTİRMEMİZ GEREKİYOR”

Başlattıkları işleri tamamlamak istediklerini ifade eden Yılmaz, “İşin iskeletini yaptık, şimdi ince işçilik zamanı. İnce işçiliği yapacağız ki o bina kendisini daha güzel göstersin. Yeni Anayasa diyoruz. Çözüm sürecini artık tamamlayayım. Artık kardeş kavgası gündemimizden çıksın diyoruz. Ekonomi yine bir atılım dönemi yapalım diyoruz. Bütün bunlar için güçlü bir hükümete ihtiyacımız var. Güçlü bir parlamento çoğunluğuna ihtiyacımız var. Güçlü ve istikrarlı hükümet olmadan hiçbir şey olmuyor. Kim ne derse desin, zayıf partiler güçlü sorunları çözemez. Zayıf bir insan sırtına ağır bir yük alıp taşıyabilir mi? Güçlü kuvvetli olsun ki taşısın. Sorunların üstesinden ancak güçlü partiler gelir. Geçmişteki koalisyonlar hepimiz hatırlıyoruz. Yasaklar, faili meçhuller, ekonomide krizler, dış dünyada itibar yokluğu. Biz sokaktayız. Vatandaşımızın içindeyiz. Bu büyük bir nimettir. Bu nimeti gerçekten kıymetini çekmemiz lazım. Her zaman böyle hükümetler olmayabilir. Nimetin kıymetini bileceğiz ki nimet artsın. Az bir zamanımız kaldı. Bu kısa sürede büyük resme bakacağız. Ufak tefek meseleleri bir kenara bırakacağız. Tek yapacağımız iş seçime yoğunlaşmış olacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA