Türel'in Basın Toplantısının Seçim Kurulunca Engellenmesi

MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Doğu Garajı Nekropol Alanı Projesi için yapacağı basın toplantısına İlçe Seçim Kurulu tarafından izin verilmemesiyle ilgili, "Biz kanuni haklarımızı kullanarak bir yerel yöneticinin rozetini çıkarıp bir kenara koyacağı dönemde siyaset yapma adına bu tür programını engelledik" dedi.

Kaya, il başkanlığında yaptığı toplantıda, seçim sürecinin başladığı günden bu yana gece gündüz demeden çalıştıklarını, Antalya'nın her ilçesinde seçim beyannamelerini anlattıklarını kaydetti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, bugün Doğu Garajı Nekropol Alanı Projesi için yapacağı basın toplantısına, yaptıkları başvuru üzerine İlçe Seçim Kurulunca izin verilmemesinin hatırlatıldığı Kaya, başvurularıyla basını değil, Menderes Türel'i engellediklerini savundu.

Siyasi süreçte Yüksek Seçim Kurulu'nun kanunları olduğunu hatırlatan Kaya, şöyle konuştu:

"Biz kanuni haklarımızı kullanarak bir yerel yöneticinin rozetini çıkarıp bir kenara koyacağı dönemde siyaset yapma adına bu tür programını engelledik. Basın mensubu arkadaşlarımıza karşılık herhangi bir işlem yoktur. (Basın gelmesin) diye bir işlem olmadı. Menderes Türel basın toplantısı yapmasın diye müracaatımızı yaptık bu da siyasi hakkımız. Seçim sürecinin yasakları içindeyiz şu anda."

Antalya Büyükşehir Belediyesinde "usulsüzlük" yapıldığını da iddia eden Kaya, Başkan Türel'e şöyle seslendi:

"Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e sormak istiyorum: Sayın Türel, acaba belediye araçlarının sigortalarını ihalesi yapılmadan AKP'li olduğu kamuoyunda tescilli bir işadamının sigorta şirketine doğrudan temin yöntemiyle yaptırdınız mı yaptırmadınız mı? Sayın Türel, Antalya'da yayın yapan ve geçmiş dönem belediye başkanlığınızda da adı sizinle çok sık anılan bir gazete sahibi ile bu dönemde de çalışmaya devam ediyor musunuz, etmiyor musunuz? İlgili gazeteye bugüne kadar kaç defa doğrudan temin yöntemiyle iş verdiniz? Antalya'da yayın yapan çok sayıda gazete varken niçin hem geçen dönem hem bu dönem aynı gazeteyle çalışmaya devam etmektesiniz? Örnekleri çoğaltmak mümkün. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bilgilerimiz, bilgilerimiz var."

- Eski milletvekili Çelik'in istifası

Bir gazetecinin, "Eski MHP Antalya Milletvekili Kemal Çelik'in istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna da Kaya, "Varlığında hayrı olmayanın gittiği zaman zararı olmaz. MHP olarak herhangi bir kaybımız olduğu düşüncesinde değiliz. Hatta parti tabanında güzel bir sinerji oluştu. Gidişinin MHP'ye katkısı olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA