Topbaş Açıklaması 'Afet Fonu Adına Toplanan Deprem Paralarını Şişli Ve Diğer Belediyeler Yedi'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, “1999 depreminde afet fonu adı altında topladıkları paraları başta Şişli olmak üzere zarar görmeyen ilçelere 6 ay dağıttılar” dedi.

Topbaş Açıklaması 'Afet Fonu Adına Toplanan Deprem Paralarını Şişli Ve Diğer Belediyeler Yedi'
İstanbul büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Beylikdüzü, Gürpınar ve Avcılar’da bulunan Seçim Koordinasyon Merkezilerini (SKM) ziyaret etti. Seçim otobüsüyle gezen Topbaş, İhlas Marmara Evleri Birinci kısımda vatandaşları selamladı. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören Topbaş, bir vatandaşın kendisine uzattığı kağıdı almak için seçim otobüsünü durdurdu. Vatandaşın derdini dinleyen Topbaş, kadının vermiş olduğu kağıdı okuyarak not aldı. Seçim otobüsüyle halkı selamlayarak Gürpınar Seçim Koordinasyon Merkezi’ne gelen Topbaş, Gürpınar meydanda toplanan vatandaşlara karanfil dağıtarak vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

"METRO KANAL İSTANBUL PROJESİNDEN DOLAYI GECİKTİ"

Gürpınar Meydanı’nda toplanan vatandaşlara hitap eden Topbaş, “Değerli kardeşlerim Beylikdüzü’ne metrodan bahsediyoruz. Sizler bekliyorsunuz. Metroyu da inşallah projelendiriyoruz. Beylikdüzü’nde metro çalışması kanal İstanbul projesinden dolayı gecikme yaşadı. Bizim sözümüz hiç yerde kalmadı inşallah yapacağız. Biz söz verdiğimiz zaman sizler bizden noter ister misiniz? Bizim sözümüz namus bildiğimiz iştir” dedi.

“PARALARI ZARAR GÖRMEYEN İLÇELERE VERDİLER”

“1999 yılında İstanbul’da meydana gelen depremde ben Beyoğlu Belediye Başkanıydım” diyen Topbaş, “1999 yılındaki depremde hükümet bir karar almıştı. O zaman koalisyon hükümeti var. Hükümet 6 aylık bir karar aldı. Kararda dediler ki bize, belediyelere gönderdiğimiz paranın yüzde 25’ini keseceğiz, Afet Fonu adı altında depremde zarar gören belediyelere vereceğiz. Bağcılar’da binalar çöktü 67 kişi hayatını kaybetti. Tuzla’da binalar yıkıldı. Maalesef o zaman bunlar resmi kayıtlarda mevcut bu zarar gören belediyelere 5 kuruş para verilmedi. Ama afet görmemiş belediyelere Şişli başta olmak üzere 6 ay boyunca oralara bu paraları dağıttılar. Böyle bir hak böyle bir adaletsizlik, böyle bir anlayış abat olur mu? Adaletsizlik üzerine kurulmuş bir şehircilik anlayışı. Sizler zaten millet olarak kararınızı verdiniz” diye konuştu.

“SANDIĞA GİTMEYEN YARIN YÖNETİMLE İLGİLİ KONUŞAMAZ”

Sandığa her vatandaşın gitmesi gerektiğini dile getiren Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Artık partiler ideolojiler şunlar bunlar değil. Vatandaşlar içerisinde bakın şu olmamalı, buna AK Parti dahil ediyorum. Falan yer şu partinin kalesi bu düşünceyi kabul etmiyoruz. Vatandaşlarımız aklı selim olarak hesabını yapacak bunlar kim bunlar ne yaptı diyecek ve ona göre oyunu kullanacak. Ülkenin geleceğini yani hazineni vereceksin yani hesabını yaparsın ve dersin ki, ‘kardeşim ben desteklemiyorum, ya da destekliyorum’ ama mutlaka sandığa gidersin. Vatandaşlarımızın yarın konuşma hakkı olması için sandığa gitmesi lazım. Sandığa gitmeyen yarın yönetimle ilgili konuşamaz.”
Kaynak: İHA