Muğla'da Üç Kadının Öldürülmesi

Bazı dernek ve sendikaların üyeleri ile vatandaşlardan oluşan grup, Milas, Bodrum ve Ortaca ilçelerindeki üç ayrı olayda üç kadının öldürülmesini protesto etti.

Muğla'da Üç Kadının Öldürülmesi
Grup, ortaca ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, "Kadın katliamına son", "Kadınlar artık susmayacak", "Erkek adalet değil, gerçek adalet" yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Nuri Demir, kadına yönelik şiddetin her gün daha da arttığını, ceza indirimlerinin kadınları öldürenleri daha cesaretlendiğini iddia etti. Demir, "Muğla'da Funda 23, Menekşe 26, Ayfer 39 yaşında katledildi. Üçü de en yakınlarındaki erkekler tarafından katledildi. Kadın cinayetlerinin önüne geçilmeli" dedi.

Kadın ile erkeğin eşit ve özgürce yürüyeceği bir yola kavuşuncaya kadar meydanlarda olacaklarını ifade eden Demir, mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Sloganlar atan grup, daha sonra dağıldı.

- Olayların geçmişi

Milas'ta 27 Mayıs'ta boşandığı eşi Ayfer Gökmen'i av tüfeğiyle vurarak öldürdüğü iddia edilen Hasan D, Milas İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim olmuştu. Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'ndeki bir sitede de 31 Mayıs gecesi Funda Altınbezer'i tabancayla öldürdüğü iddia edilen Muhsin Kızan'ın, daha sonra aynı silahla intihar ettiği öne sürülmüştü. 1 Haziran'da ise Ali Rıza Y, Ortaca'daki evlerinde eşi Menekşe Y'yi boğarak öldürdüğünü polise itiraf etmişti.

Kaynak: AA