Çevre Çiçeklerinden Örnek Geri Dönüşüm Mesajı

5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle düzenlenen 6’ıncı Temiz Keçiören Çevre Eylem Günü etkinliğinde Çevre Çiçekleri Hareketi’ne üye öğrenciler, topladıkları atıkları Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile birlikte geri dönüşüm kutularına atarak topluma mesaj verdi.

Çevre Çiçeklerinden Örnek Geri Dönüşüm Mesajı
İsmail Enderuni Ortaokulu’nda yapılan etkinliğe Fahri Çevre Müfettişleri ve Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın yanısıra Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil ve İlçe Emniyet Müdürü Cihat Şerolar da katıldı.

Çevre Çiçekleri Hareketi’ni göreve geldiği 2009 yılında ilköğretim 4’üncü sınıf öğrencileri ile başlattıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Artık 6’ıncı yıla ulaştık ve hareketimizi başlatmış olduğumuz 4’üncü sınıf öğrencilerimiz bugün 10’uncu sınıftalar. İnşallah öğrencilerimiz lise ile birlikte üniversiteye de girip çevre konusundaki duyarlılığı artırmaya devam edecekler” diye konuştu.

70 BİN ÇEVRE MÜFETTİŞİMİZ VAR

Çevre Çiçekleri Projesi kapsamında 70 bin öğrenciyi çevre ile ilgili eğitime aldıklarını anlatan Başkan Ak, “Hepsi de çevrelerine duyarlı birer Çevre Müfettişi oldular. Çevre Günü nedeniyle sahip olduğumuz nimetlerin değerlerini bir kez daha hatırlıyoruz” dedi.

Konuşması sırasında öğrencilerden bir süreliğine nefeslerini tutmalarını isteyen Başkan Ak, “Ne kadar dayanabildik?” diye sorunca bazı öğrencilerden “1”, bazılarından “2”, az sayıda öğrenciden ise “3” dakika yanıtı geldi. Nefessizliğe en fazla 3 dakika dayanılabildiğine dikkat çeken Başkan Ak, “Cenab-ı Allah’ın bize lütfu olan hava, su, toprak bizim için hayati önem taşıyor ve biz bu nimetleri iyi korumalıyız. Hiç kimse kendi keyfi için bunları kirletmemeli. Hepimiz Çevre Çiçekleri olmalıyız. Bu hayati öneme sahip nimetlere nankörlük yapanları uyarmalıyız” mesajını verdi.

EV HANIMLARINA ÇAĞRIDA BULUNDU

Başkan Ak, Çevre ve Milli Eğitim Bakanlıkları ile birlikte yürütmüş oldukları Çevre Çiçekleri Projesi’nin tüm Türkiye’ye örnek olduğunu vurgularken, Çevre ve Geri Dönüşüm konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin çevre duyarlılığını ortaya koyan çok güzel resimler yaptıklarını da sözlerine ekledi. Ev hanımlarına evlerindeki ambalaj atıklarını ayırarak geri dönüşüm kutularına atma çağrısında bulunan Başkan Ak, “Ev hanımlarımızdan rica ediyorum,ambalaj atıklarını, elektronik atıkları, atık yağları, pilleri geri dönüşüm kutularımıza atsınlar. Pillerin geri dönüşümü toprakta yüzyıllar sürüyor. Çocuklarımızın bu konudaki heveslerini artırmak için 100 pil getirene sinema bileti hediye kampanyasını başlattık. Daha temiz sokaklarda, mahallelerde yaşamamız için sadece belediyemizin çalışmaları yetmez. Sizler de katkı sağlamalısınız. Her caddeye her mahalleye çöp kutularımızı, poşetlerimizi yerleştirdik. Çevremizi kirletmeyelim. Çevre konusunda hepinizin hassasiyetinizi bekliyoruz” diye konuştu.

ÇEVRE ÇİÇEKLERİ UMUT VERİYOR

Kaymakam Dirim ise, Çevre Çiçekleri’nin gelecek adına umut verici çalışmalar gerçekleştiren güzel bir proje olduğunu kaydederek “Çevre konusunda hepimizin hassasiyet göstermesi gerekiyor. Çevremizi temizleyen görevliler var diye umursamazlık içinde olmamalıyız. Gelecek kuşaklara sağlıklı bir çevre bırakmalıyız. Birçok hastalığın temelinde sağlıksız ürünler tüketmek ve sağlıksız çevrede yaşamak yer alıyor. Hastalıklardan kurtulmak için sağlıklı bir çevrede yaşamalıyız” dedi.

Mustafa Kılıçgil de, projenin çevre bilinci konusunda öğrencilerin hassasiyetini artırmayı amaçladığını belirterek “Başkanım Mustafa Ak 6 yıldır uygulamakta olduğu Çevre Çiçekleri Hareketi ile öğrencilerimizin, okullarımızın ve velilerimizin de katkısıyla daha temiz ve daha yaşanılabilir bir Keçiören’e ulaşmak için çalışıyor” ifadelerini kullandı.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Çevre ile ilgili kompozisyon ve şiirlerin okunduğu etkinlikte öğrencilerin yaptığı Zeybek, Silifke ve Karadeniz yöresi halk oyunu gösterileri de büyük beğeni kazandı. “Çevre Çiçekleri Yarışıyor” isimli resim yarışmasında dereceye giren 5, 6 ve 7’inci sınıf öğrencilerine de ödülleri verilirken, yarışmanın birincilerine tablet bilgisayar, ikincilere profesyonel fotoğraf makinesi ve üçüncülere de bisiklet hediye edildi. 7’inci sınıfların ödüllerini Başkan Ak verirken, 6’ıncı sınıflarınkini Kaymakam Dirim, 5’inci sınıflarınkini de İlçe Milli Eğitim Müdürü Kılıçgil takdim etti. Başkan Ak, Çevre Çiçekleri Projesi’ne desteğinden ötürü Mustafa Kılıçgil’e bir teşekkür plaketi sunarken, projeye katılan okul müdürlerine de katılım belgeleri verildi.

Ödül töreninin sonunda protokol heyeti dereceye giren öğrencilerle toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğrenciler ayrıca evlerinden ve çevrelerinden topladıkları ambalaj, elektrik ve elektronik atıkları ile atık yağ ve atık pilleri Mustafa Ak ile birlikte toplama kutularına attılar. Başkan Ak, çevreye duyarlılığından ötürü öğrencilere mevsimlik çiçek hediye ederken, etkinliğe katılan bütün öğrencilere Keçiören Belediyesi tarafından pamuk şeker ikram edildi.
Kaynak: İHA