Altındağlılar Yollarda

Tam 9 yıldır sürdürdüğü kültür gezileriyle Altındağlı vatandaşların ufuklarını açan ve binlerce Altındağlıya pek çok ilki yaşatan Altındağ Belediyesi, kültür gezilerine son sürat devam ediyor. Bu yıl Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyelerinin katıldığı Çanakkale gezilerinin ardından, yine kadınlar için Edirne-İstanbul gezileri başladı. Merkez üyesi kadınlardan sonra, eşleri de Çanakkale için yola çıkarken, Gençlik Merkezleri de Çanakkale gezileri için yola çıktı. Çanakkale’yi yakından görmek için her gün 2 otobüs Gençlik Merkezi üyesi gençlerle dolarken, kadınlar için Hacı Bektaş-ı Veli gezileri de programa eklendi. Çok yakında başlayacak olan uçakla Urfa ve Mardin gezileri için ise son hazırlıklar sürüyor.

Altındağlılar Yollarda
ALTINDAĞ’DAN HER GÜN 8 OTOBÜS HAREKET EDİYOR

Altındağ’dan her gün kalkan 8 otobüs, Altındağlıları sevince boğarken, şehirlerarası karayolları Altındağlılarla doldu taştı. Tüm gezi kafileleri, erkek grubu, kadın grubu ve genç grubu olarak ayrı saatlerde yola çıkarken, gezilere giden Altındağlı vatandaş sayısında ise bu yıl rekor artış yaşandı.

Altındağlı beylerin yoğun isteği üzerine erkek kafilelerini bu yıl artırdıklarını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki “Altındağlı beylerden çok talep vardı. Eşlerimizi götürüyorsunuz gezilere, bizi de götürün diyorlardı. Bu yıl her merkezden bir erkek, bir kadın grubu yola çıkacak şekilde bir düzenleme yaptık. Altındağ’da şehir dışına çıkmamış, kültür gezilerine katılmamış kimse kalmayacak inşallah…” dedi.

“PARAYI ÇAR ÇUR ETMİYORUZ”

Altındağ Belediyesi’nin ekonomisi çok güçlü bir belediye olduğunun altını çizen Başkan Tiryaki “Eğer bugün bilet alıp, yarın Urfa’ya uçakla gitmek isterseniz bilet çok pahalı… Ancak biz tüm gezi hazırlıklarımızı neredeyse bir yıl öncesinden yapıyoruz. Biletler ve konaklama için yıllık ve toplu pazarlık yaptığımızdan çok uygun fiyatlarla alıyoruz bu turları. Kimsenin parası çar çur olmuyor.” dedi.

“BİZ İNSANLARI TATİLE GÖTÜRMÜYORUZ.”

“Biz insanları Marmaris’e, Bodrum’a, Antalya’ya götürmüyoruz. Gezilerin hepsi kültürel amaçlı… Bu gezileri Altındağ Belediyesi’nin yürüttüğü eğitim çalışmalarının bir parçası olarak görüyorum. Türkiye’de yaşayan herkesin bu illeri mutlaka görmesi gerektiğine inanıyorum.” diyen Başkan Tiryaki, Altındağlı vatandaşlara verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA