Sivas Olaylarının 22. Yılı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şube Başkanı Hidayet Yıldırım, "Alevi toplumunun taleplerini, demokrasi, hukuk, adalet bağlamında tanımanızın ve kabul etmenizin ilk ve en önemli ölçüsü, Madımak Oteli'ni utanç müzesi yapmaktır" dedi.

Yıldırım, Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te çıkan olayların 22. yılı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'nin, barışın ve kardeşliğin kalesi, paylaşmanın beşiği olduğunu belirtti.

"İnsanlık tarihinin en acı ve en vahşi olaylarının yaşandığı Madımak'taki katliamın 22. yıl dönümünde yüreğimiz bir kez daha acı ve kederle boğulmaktadır" ifadesini kullanan Yıldırım, demokrasi mücadelesinin tüm dünyada yükselmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Yıldırım, şunları kaydetti:

"Alevi toplumu ve kurumları olarak taleplerimiz açık ve nettir. Türkiye ve dünya demokratik kamuoyunun üzerinde mutabık olduğu bir talebimizi ifade edelim. Alevi toplumunun taleplerini, demokrasi, hukuk, adalet bağlamında tanımanızın ve kabul etmenizin ilk ve en önemli ölçüsü, Madımak Oteli'ni utanç müzesi yapmaktır. Utanç müzesini, katliamda katledilenlerin ailelerine ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneğine teslim etmektir."

Sivas olaylarıyla ilgili davanın zaman aşımına uğradığını anımsatan Yıldırım, bu kararı tanımadıklarını dile getirdi. Yıldırım, "2 Temmuz'da Sivas'ta, Madımak utanç müzesi önünde olmak insani bir görev, vicdani bir sorumluluktur" diye konuştu.

Kaynak: AA