Sarıkaya'daki Tarihi Roma Hamamı Tanıtılacak

Sarıkaya Belediyesi ilçede bulunan Tarihi Roma Hamamı'nın tanıtımı için Orta Anadolu Kalkınma Ajansından (ORAN) hibe almaya hak kazandı.

Sarıkaya'daki Tarihi Roma Hamamı Tanıtılacak
Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkaya Belediyesinin ve Kaymakamlığının ilçede bulunan Tarihi Roma Hamamı kalıntılarının tanıtımı için ORAN'a ayrı ayrı başvurduğunu söyledi. Her iki kurumun da projelerinin kabul edildiğini vurgulayan Açıkel, hamamın farklı projelerle tanıtacağını kaydetti.

Açıkel, belediyenin projesinin yurt içine, kaymakamlığın çalışmasınınsa yurt dışına yönelik olduğunu dile getirdi.

Hazırladıkları projeye dikkati çeken Açıkel, tanıtım filminden magnete kadar çok detaylı tanıtımlar yapacaklarını belirtti.

Açıkel, projenin ORAN'dan 200 bin lira hibe aldığını kaydetti.

Amaçlarının Tarihi Roma Hamamı ve buradaki termal turizmi tanıtmak olduğunu bildiren Açıkel, bunun için de belediye bünyesinde bir ofis kurulacağını söyledi.

Türkiye'deki büyük fuarlarda da Tarihi Roma Hamamı'nın tanıtımını yapacaklarını dile getiren Açıkel, "Broşür bastıracağız. Turist haritası hazırlayacağız. Panaromik tablo, şehrin görünen yerlerine iki büyük totem tabela, fuar tanıtım standı düşünüyoruz. Anahtarlıklar yaptıracağız. Tarihi Roma Hamamı'nın alçıdan döküm tablosunu yaptıracağız. Bundan bin 500 tane düşünüyoruz. Kalem, kalemlik, şapka, silikonlu etiket, aydınlatmalı led tabela, şehirler arası otobüslerin, minibüslerin ve taksilerin kaplanması, tanıtım çantası, cep telefonları için mobil yazılım uygulaması düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA