Keklikler Doğaya Salındı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yaban hayata destek olmak amacıyla bin adet keklik doğaya salındı.

Keklikler Doğaya Salındı
Sındırgı Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü ile Orman Su İşleri 3. Bölge Müdürlüğü Balıkesir Şube Müdürlüğü Doğa ve Milli Parklar Koruma Şefliğinin ortaklaşa çalışmaları sonucu doğaya bin adet erkek ve dişi keklik salındı. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin İlhan, Sındırgı Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanı Bülent Ata, Sındırgı Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayim Akkuş, Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak ve avcıların katılımıyla doğaya bin adet keklik salındı.

Afyon’un Şuhut ilçesinde kurulu olan Keklik Üretme istasyonundan getirilen bin adet keklik Doğa ve Milli Parklar Koruma Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Daha önce tespit edilen keklik salımı yapılacak mahalle muhtarlarıyla birlikte keklikler doğal yaşama bırakıldı. Ayrıca keklik salımı yapılan yerlerde üç yıl da av yasağı getirildi.

Doğaya keklik salımında oldukça mutlu olan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade ederek; “Bugün Sındırgı tarihinde bir ilki yaşadık. Gece saat 03:00’da Hisaralan bölgesinde şimdiye kadar belki av yapmış, avı seven arkadaşlar bugün çok farklı bir etkinliğe yaban hayatına keklik salarak üremesine faydalı olabilecek bir projeye imza attılar. Balıkesir bölgesindeki Milli Parklar ve Afyon bölgesinde de gelen bin adet keklik doğaya salındı. Aşağı yukarı 8- 10 kırsal mahallemizde yapılan çalışmayla kekliğin o doğal yapısını bugün hep beraber görmüş olduk. Sındırgı geçenlerde Ulusal kanallarda leylek ile gündeme gelmişti, tabiata ne kadar saygılı, tabiat içerinde bir şehirde yaşadığımızı ve bundan dolayı rabbime binlerce şükretmemiz gerektiğini bugün bir daha anladık. Tabiatın koynunda yaşayan, rabbimin nimetlerinin en güzelinin bulunduğu ilçede yaşıyoruz. Bugün Sındırgı Belediyesi, Sındırgı Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü ve muhtarlarla el birliğiyle böyle bir projeye imza atılmış oldu. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Yavaş’ın konuşmasından sonra , Sındırgı Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayim Akkuş ise Kekliğin kene’nin bir numaralı düşmanı olduğunu ifade etti.

Sındırgı Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanı Bülent Ata, "Sındırgı Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’a, Sındırgı Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayim Akkuş’a, Sındırgı Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü üyelerine ve muhtarlara çok teşekkür ediyorum. Gecenin saat 03.00’ından beri doğaya destek olmak için koşturuyoruz. Aslında avcı doğayı bitiren değil aynı zamanda yaşatmasını sevendir. En büyük üretim doğaya salmakla değil, doğayı korumakla başlıyor. Onun için bugün destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Doğaya bırakılan kekliklerin ötmesi heyeti çok mutlu etti.
Kaynak: İHA