Çiçekdağı'nda Yağışlar Hasada Engel Oluyor

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde bir süredir devam eden sağanak yağışın tarım arazilerine zarar vermesi nedeniyle hasatta zorluk çekiliyor.

İlçede son bir haftadır belirli aralıklarla şiddetini artıran sağanak nedeniyle tarım arazileri zarar gördü, ekili ürünler su altında kaldı.

Ekili arazilerdeki su birikintileri nedeniyle hasat yapamayan çiftçiler, geçimlerinin büyük bölümünü tarım ve hayvancılıktan sağladıklarını, geçen yıl kuraklık, bu yıl da dolu ve sel nedeniyle mağdur olduklarını ifade etti.

Büyük Teflek köyünde çiftçilik yapan Tahsin Daldan, uzun yıllardır köylerinde böyle sağanak görmediğini söyledi.

Son yağışın yaklaşık bir saat sürdüğünü anlatan Daldan, "Köyümüzün ortasından sel gitti adeta. Yağmurun dinmesiyle küreği alarak bostana sel girmesin diye önünü kapatmaya çalıştım. Tarım arazilerine dolu ve sağanak çok zarar verdi. Bu yıl hem bereket var hem de afet" dedi.

Köylülerden Emrullah Güler ise birçok çiftçinin yoğun yağışlardan olumsuz etkilendiğini belirtti.

Fazla sel suyu girmemesi için uğraştığı bahçesinin zarar görmesine engel olamadığını dile getiren Güler, "Köyler, bu zamana kadar hiç böyle yağış almadı. Şu an arpa hasadı başladı, biçerdöverler biçemiyor yağmurdan dolayı. Bu sene ekinlerde çok zarar var" diye konuştu.

Kaynak: AA