Başkan Aydın Balkanlar'da Gönülleri Fethetti

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan felaketlerde Balkanlar’daki Müslümanlara her türlü desteği sağlayan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, bu kez Ramazan ayında evlad-ı fatihana gönül köprüsü kurdu.

Eyüp Belediyesi tarafından organize edilen iftar programlarında Balkanlardaki binlerce Müslüman aynı sofrada bir araya gelerek, Filistin’den Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine kadar dünyada zulüm altındaki Müslümanların huzuru ve barışı için eller semaya açılıp hep birlikte amin denildi. Eyüp Belediyesi’nin, Makedonya’da Brezalılar ve Gostivarlılar için verdiği iftarlarda, ’huzur başkenti’ Eyüp’ten evlad-ı fatihana bir gönül köprüsü kurulurken, sofralar Balkanlar’da yaşayan soydaşlarla dolup taştı. Dualar İslam alemi için edildi, eller İslam aleminin huzuru, birliği ve beraberliği için semaya açıldı.

Eyüp Belediyesi, Makedonya’da ilk olarak başkent Üsküp’ün Haraçina beldesinde Brezalılar için 2 bin kişilik iftar verdi. İftar yemeğine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Başkan Yardımcısı Ahmet Tüfekçi, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Brezalılar Dernek Başkanı Fahri Badem ile çok sayıda Brezalı din görevlisi ve vatandaş katıldı.

İftar öncesi salonda bulunan din adamları tarafından ezan vaktine kadar Kur’an tilaveti gerçekleştirildi.

Ezanın okunmasıyla birlikte hep birlikte oruçlar açıldı. Yemeğin ardından ise eller semaya açılarak, Balkanlar’dan Filistin’e, Doğu Türkistan’a kadar tüm mazlum İslam ülkelerindeki zulmün sona ermesi ve akan gözyaşlarının durması için dualar edildi.

“GÖNÜLLERİMİZİ BİR ARAYA GETİRMEK İÇİN GELDİK”

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Bugünlerimiz için Allah’ımıza şükürler olsun. O’nun Kutlu Nebisine salat-u selam olsun. Bu akşam kelimelerle birbirimizi anlayamasak da aynı dili konuştuğumuzu hissettim. O dil yürek dili, gönül dili. İstedik ki Ramazan’da aynı yürek dilini konuştuğumuz kardeşlerimizle bir arada olalım. Onun için yüreklerimizi, gönüllerimizi bir araya getirmek adına binlerce kilometre yol kat ederek buraya geldik. Bu kadar çok sayıda, farklı yerlerden gelen Müslüman kardeşimizi bir arada görmekten, böyle bir organizasyonu düzenlemiş olmaktan mutluluk duydum. Ramazan’ın bereketi de burada değerli kardeşlerim. Ramazan Rabbimizin bir lütfu. Ramazan bizi kötülüklerden iyiliğe sevk etmeli. Biz de bu tekamüle bir parça olsun vesile olmak, aramızdaki dostluğu, kardeşliği arttırmayı amaçlıyoruz. Bizler Türkiye’de, Balkanlar’da, Rumeli’de, Kafkaslar’da, Ortadoğu’da, Afrika’da ve tüm mazlum İslam coğrafyasında, Resulullah’ın ümmeti olarak yeniden hep birlikte olmak, vahdet içerisinde yürüyelim istiyoruz. Rabbim burada toplandığımız gibi bizi inşallah ahirette de hep beraber bizleri toplasın. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İFTAR SOFRALARI DOLDU TAŞTI

Eyüp Belediyesi, Brezalılar için verdiği iftarın ardından ise Gostivar’da 2 bin 500 kişi için bir iftar yemeği verdi. Gostivar’da büyük bir meydana kurulan iftar sofraları, ezan saati yaklaştıkça 7’den 70’e soydaşlarla doldu. Genci yaşlısıyla Gostivarlılar Eyüp Belediyesi’nin iftarında bir araya geldi.

DEVLET BAKANI VE BÜYÜKELÇİ DE İFTARA KATILDI

Bu arada Gostivar’da verilen iftar yemeğine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Başkan Yardımcısı Ahmet Tüfekçi’nin yanı sıra Türkiye’nin Makedonya Büyükelçisi Ömür Şölendil, Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, Makedonya Anayasa Mahkemesi Üyesi Salih Murat, Makedonya Cumhuriyeti Milletvekilleri Kenan Asil ile Gazment Alii ve Gostivar Müftüsü Şakir Fetahu, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Eyüp Rumeli Derneği Başkanı Ayhan Uygur, Rumeli Balkan Federasyon Başkan Yardımcısı Şani Serbest, Gostivarlılar Derneği Başkanı Orhan Sipahi, Brezalılar Dernek Başkanı Fahri Badem ve Genç Kalemler Derneği Yardımcı Başkanı Raif Raifi de katıldı.

İftar yemeği öncesi Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Gostivar’da önce Müftü Şakir Fetahu’yu ardından ise Gostivar esnaflarını ziyaret ederek hatırlarını sordu. Esnaf ziyaretleri sırasında Balkanlar’da soydaşlarımızın yaşam koşulları ve Türkiye ile Balkanlar’daki ortak konularda uzun sohbetler edildi. Bu arada Başkan Aydın ve AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Aykaç Balkan FM’e konuk oldular.

Gostivar’da da ezan okunmasının ardından hep birlikte oruçlar açıldı. İftarın ardından kürsüye gelen Başkan Remzi Aydın, “Eyüp’ten sizlere selamlar getirdim. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan sizlere selamlar getirdim. Buraya Türkiye’den, yüreklerimizi, gönüllerimizi kavuşturmak için geldik. Hep beraber orucumuzu açmak için geldik. Aynı kitaba, aynı yola, aynı istikamete gittiğimizi ifade etmek için geldik. Türkiye, İstanbul dimdik ayakta, Türkiye, İstanbul sizleri gözlüyor, sizleri özlüyor. Eskisinden daha güçlü, daha kenetlenmiş bir şekilde hep birlikte aydınlık yarınlara yürüyeceğiz diyorum” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN SEVGİSİ

Daha sonra Başkan Remzi Aydın, Büyükelçisi Şölendil ve Bakan Çako, Gostivar’ın aşağı Banisa ilçesine geçerek Genç Kalemler Derneği’ne bir ziyaret gerçekleştirdiler. Ziyaret sonrası ise Başkan Aydın’ın dikkatini, ilçe meydanındaki kahvede duvarda asılı duran, üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resminin işlenmiş olduğu halı çekti. Kahvedeki vatandaşlarla da bir süre sohbet eden Başkan Remzi Aydın’a buradaki soydaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiklerini ve her dükkanda onun resimlerinin asılı olduğunu söylediler.
Kaynak: İHA