Avustralya'da Sigara Yasağı Mahkumları Ayaklandırdı

Avustralya’nn başkenti Melbourne’daki Ravenhall Hapishanesi’nde bulunan mahkumlar, yarın itibariyle eyalet genelindeki hapishanelerde başlayacak sigara yasağı nedeniyle ayaklandı. Victoria Eyalet polisi, ayaklanan mahkumlara gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

Avustralya'da Sigara Yasağı Mahkumları Ayaklandırdı
Melbourne’daki Ravenhall Hapishanesi’nde yarın itibariyle yürürlüğe girecek “hapishanelerde sigara içme yasağı” nedeniyle ayaklanma başladı.

Mahkumların isyan ederek etrafı ateşe vermeleri üzerine hapishanede güvenliği sağlayan gardiyanlar kaçarken, yüzlerce ağır silahlı polis kontrolü yeniden sağlamak için hapishaneye giriş yaptı.

Olayın küçük bir grubun tesise ait ana kontrol odasını ele geçirerek kaçmaya çalışmasıyla başladığı bildirildi.

Sigara yasağının başlamasından bir önceki gün çıkan isyan nedeniyle yaklaşık 200 hapishane çalışanı tahliye edildi. İsyana karışan mahkumların sayısının 60 ila 300 arasında olduğunun tahmin edildiği belirtildi. Protestonun nedeni sigara yasağı olarak gösterilse de kesin olarak bilinmediği söylenirken, hapishanede bulunan karşıt görüşlü çeteler arasında başlayan çatışmanın sıçradığı ve büyümüş olabileceği kaydedildi.

Hapishanenin giriş ve çıkışları tamamen kapatılırken, yakınlarda yer alan Port Phillip Hapishanesi’nde de olası bir isyan çıkmasına karşı güvenlik önlemlerinin arttırıldığı bildirildi.

Kaynak: İHA