Trabzonlu Köylülerden Pankartlı 'Yol' Tepkisi

Trabzon'un Arsin ilçesinde yollarının asfaltlanmamasına tepki gösteren bir grup vatandaş, mahalleye "Yolu olmayan bu köye siyasetçi giremez" yazılı pankart astı.

Trabzon'un büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından köyden mahalleye dönüştürülen Yeşilyalı'daki Kuzguncuk mevkisinde oturan bazı vatandaşlar, çukurların bulunduğu yaklaşık 5 kilometrelik yolun asfaltlanması ve kenarına uygun şekilde su kanalı yapılması için Arsin Belediyesine başvurdu.

Belediye, talebi programına almasına rağmen havanın yağışlı olması nedeniyle asfaltlama çalışmasını yapamadı.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar, politikacıların sadece seçim zamanı oy istemeye geldiğini öne sürerek, mahalleye "Yolu (kavşağı) olmayan köye siyasetçi giremez-Stop" yazılı pankart astı.

Mahalle sakinlerinden Kemal Çakır, AA muhabirine, dolmuş şoförlüğü yaptığını belirterek, "Yolumuz çok bozuk. Ayrıca yolun kanalı bulunmadığından evimin altından su geçiyor. Halk, arazilerinden bağışlamadığı için genişletilemez belki ama yolumuz asfaltlanabilir" dedi.

Yollarının yıllardır bozuk olduğunu savunan Çakır, "Burada siyasetçi görsem kesinlikle geri çeviririm, kim olursa olsun, hangi partiden olursa olsun, ayırt etmeden. Çünkü bize sadece oy istemek için gelmesinler. Her zaman yanımıza gelin, derdimizi görün. Sürekli halkın yanında olmalarını istiyorum" diye konuştu.

Mustafa Türedi ise yollarının asfaltlanmasını istediklerini belirterek, "Pankart da biraz ilginç oldu. Güzel ve esprili" ifadelerini kullandı.

Mahalle Muhtarı Cemil Sarı da mahallenin bozuk yolunun yapılması için belediyeye başvurduklarını anlattı.

Belediyenin, bu taleplerini programına aldığını ancak havaların yağışlı gitmesi nedeniyle çalışmanın geciktiğini dile getiren Sarı, "Vatandaşımız bir an önce çalışma yapılması için böyle bir pankart asmış ama yolumuz asfaltlanacak" dedi.

- "Asfaltlama çalışmamız devam ediyor"

Arsin Belediyesinin AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Bayraktar ise yolun asfaltlanacağını vurgulayarak, "Bu yol zaten asfalt. Bir kez 3 kilometre kadar asfaltlandı ancak yağmur nedeniyle çukurlar oluştu. Çukurları da dolduracağız ama bu dönemde havalar çok yağışlı gitti, bu nedenle Büyükşehir Belediyesinin asfalt plenti üretim yapamadı. Asfaltlamada biraz geciktik ama bu yönde çalışmalarımız devam ediyor" bilgisini verdi.

Ekiplerin çeşitli noktalarda asfaltlama çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Bayraktar, ancak tümünü hemen tamamlamalarının mümkün olmadığını kaydetti.

Vatandaşların taleplerini dinlediklerini ifade eden Bayraktar, "Vatandaşımız her zaman haklıdır. Vatandaşımız iyiyi gördükçe daha iyiyi istiyor. Yolu asfalt gördükçe daha iyisini istiyor. Biz de elimizden geldiğince buna cevap vermeye çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Bir süre mahallede asılı kalan pankart, Arsin Belediyesi zabıta ekiplerince indirildi.

Kaynak: AA