Siyasi Partilerden Ortak Karar

Manisa’nın Soma ilçesinde, Ak Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi ortak karar alarak araç konvoyu düzenlemeyeceklerini açıkladı. Siyasi partiler tarafından seçimden bir gün önce yapılan araç konvoyları, Soma faciasının acılarını atlatamayan acılı ailelerin acısı göz önüne alınarak bu yıl yapılmayacağı açıklandı.

Siyasi Partilerden Ortak Karar
Ak Parti Soma İlçe Seçim Kurulu üyesi İbrahim Güleç, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Seçim Kurulu üyesi Sercan Okur, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Seçim Kurulu üyesi Zafer İlhan ve Saadet Partisi İlçe Seçim Kurulu üyesi Hasan Çelik bu yönde aldıkları kararı Soma İlçe Seçim Kuruluna sunarak örnek bir duyarlılık sergiledi.

"ACILAR HÂLA TAZE"

Konuya ilişkin yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bilindiği üzere ilçemizde siyasi partiler tarafından seçimlerden bir gün önce araç konvoyu düzenlenmektedir. Biz, Soma İlçe Seçim Kurulunda temsilcisi bulunan siyasi partiler olarak 13 Mayıs 2014’de yaşadığımız maden kazasında hayatını kaybeden 301 işçi kardeşimizin acısının henüz dinmemiş olması ve ailelerine duyduğumuz saygı nedeni ile 6 Haziran günü hiçbir şekilde araç konvoyu ve yürüyüş korteji düzenlemeyeceğiz. Bu yönde verdiğimiz karar dilekçe haline getirilerek tarafımızca imzalanmış ve İlçe Seçim Kurulu başkanımıza verilmiştir."
Kaynak: İHA