Sel Felaketinin Faturası Ağır Oldu

Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesinde dün yağan yağmur sonrası sabah tarlalarının başına giden çiftçiler ekili alanların sular altında görünce büyük üzüntü yaşarken ilçede birçok üreticinin mağdur olduğu bildirildi.

Sel Felaketinin Faturası Ağır Oldu
Bayat ilçesinde dün bir saat boyunca yağan sağanak yağmur ve dolu sonrası ilçede hayat felç olmuştu. Bugün ise tarlalarında ekili alanların sel felaketinden etkilenmesinden endişe eden çiftçiler sabah tarlalarına gidince karşılaştıkları manzara ile büyük üzüntü yaşadılar. Tarlada ekili ürünlerin sular altında kaldığını gören çiftçiler, sel felaketinin bilançosunun kendileri için ağır olduğunu belirttiler.

İlçede çiftçilik yapan ve tarlası su altında kalan Yusuf Bakay, Bayat’a yağan yağmurun faturasının ağır olduğunu söyledi.

Birçok sebze tarlasının zarar gördüğünü belitten Bakay, “Derbent tarafından ve Bayat ilçesi içinden gelen sel, Prenni köprüsünde birleşerek sebze, patates, yonca, arpa, pancardan buğdaya büyük zarar vermiştir. Zararımız büyük. Allah daha büyük felaketlerden korusun. Her yıl dere yatağı bizlere büyük zararlar açıyor” dedi.

Kaynak: İHA