Kartepe'de Hafriyat Kamyonu Denetimleri Sürüyor

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Ekipleri, bilinçsiz bir şekilde çevreye zarar veren hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının çevreye zarar verilmesini engellemek için denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Kartepe'de Hafriyat Kamyonu Denetimleri Sürüyor
Kartepe ilçesinde Zabıta Trafik Ekipleri, hafriyat araçlarının kullanacağı güzergâhlar dışına çıkan kamyonlara geçit vermiyor. Kartepe hafriyat taşıyan kamyonların, belirlenen güzergâhın dışına çıktığı yönünde gelen şikayetler üzerine, Kartepe Belediyesi Zabıta Trafik Ekipleri, hafriyat çalışması yapan firmalara ait ağır tonajlı kamyonları durdurarak denetimlerde bulunuyor. Hafriyat taşıyan şoförlerin döküm sahasına ulaşmak için tespit edilen güzergahları kullanmaları konusunda uyaran zabıta ekipleri, bu konudaki çalışmalarını hassas şekilde sürdürüyor.

Kartepe Zabıta Müdürü Selman Çelik, “İlçemizde hafriyat yapılan alanlarda işe başlanılmadan önce müdürlüğümüze ‘Hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları taşıma ve kabul belgesi’ alınması gerekiyor. Ayrıca çalışmaların düzenli bir şekilde yapılması ve çevre ve insan sağlığına zarar verecek etkilerin azaltılması için gerekli emniyet tedbirlerinin alınması da önemli. Kamyonlara taşıma kapasitesinin üzerinde yükleme yapılmaması ve belediyece gösterilen döküm alanları dışında döküm yapılması için de sürekli denetimlerde bulunuyoruz” dedi.

Zabıta Müdürü Çelik, ekiplerin denetim ve kontrollerini 24 saat kesintisiz sürdürdüğünü belirterek, “Kartepe’nin daha temiz ve yaşanılabilir olması için, vatandaşların mesken ve işyerlerindeki bakım, onarım ve tadilat sonrası ortaya çıkan atıkları çevreye gelişigüzel atmayarak belediye ekiplerine gereken kolaylığı göstermelerini bekliyoruz. Bina tamirat ve tadilatlarından çıkan inşaat atıkları, Kartepe Belediyesi’nce bulunduğu yerden kaldırılıyor. Bu gibi durumlarda vatandaşlarımızın Kartepe Belediyesi çağrı merkezine müracaatları yeterli olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA