Gümüşhane Köylerine 500 Çöp Konteyneri Daha

Gümüşhane İl Özel İdaresi, kendi imkanlarıyla ağırlıklı olarak Torul ve Kürtün ilçelerinde kullanılmak üzere 400 litre kapasiteli 500 adet çöp konteyneri aldı.

Gümüşhane Köylerine 500 Çöp Konteyneri Daha
Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan fakat ihaleyi alan firmanın üretim bandında yaşanan sıkıntılar nedeniyle teslimatında bir dizi aksamalar meydana gelen çöp konteynerlerinin ilk bölümü Torul ilçesine gönderildi.

Tırlarla Gümüşhane’ye taşınan konteynerlerin Torul ve Kürtün ilçesinin tüm köyleri başta olmak üzere diğer ilçelerde de eksik kalan köylerde kullanılacağını kaydeden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gönderilen hibe ödenekle 100 adet daha çöp konteyneri alınması noktasında çalışmaların devam ettiğini söyledi.



Geçtiğimiz yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığının eksik olan ilçelere çöp toplama kamyonu hibe ettiğini hatırlatan Akdoğan, çöp konteynerlerinin de alınmasıyla birlikte diğer ilçelerde olduğu gibi Torul ve Kürtün’ün köylerinde de çöp toplama hizmetinin başlayacağını ifade etti.

Torul ilçesinin yanısıra önümüzdeki Cuma günü Kürtün ilçesine de 110 adet çöp konteynerinin ilgili firma tarafından teslim edileceğini kaydeden Akdoğan, önümüzdeki hafta içerisinde ihale kapsamındaki tüm konteynerlerin teslim edileceğini belirterek, Kelkit ilçesinde 350, Şiran ilçesinde 370, Merkez ilçede 500, Köse ilçesinde 45 olmak üzere toplam bin 261 olan köylerdeki çöp konteyneri sayısının Torul ve Kürtün’ün de dahil edilmesiyle birlikte bin 700’ün üzerine ulaşacağını dile getirdi.

Akdoğan, Gümüşhane’de özellikle Harşit Çayı vadisi üzerindeki köylerde çöp toplama hizmetiyle birlikte Harşit Çayında azalan kirliliğe paralel olarak Gümüşhane genelinde köylerden haftada yaklaşık 500 ton katı atığın çevreye zarar vermeden bertaraf edileceğini söyledi.



Çöp konteynerlerinin 400 litre kapasiteli ve sıcak galvanizli malzemeden üretildiğini dile getiren Akdoğan, kurumun kendi bütçe imkanlarıyla alınan çöp konteynerlerinin 131 bin liraya mal olduğunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA