Eski Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti'den önceki hükümetlere ilişkin "Bunların döneminde ekonomisi daha iyi olan bir esnafımız varsa bize oy vermesin, bunların döneminde daha iyi olduğuna inanan emeklimiz varsa bize oy vermesin. Bunların yaptıkları ortadadır" dedi.

Bozdağ, partisince Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde düzenlenen açık hava toplantısında, vatandaşlara hitap etti.

AK Parti ile Türkiye'nin hizmetle tanıştığını ve kendilerinden önceki hükümetlerin ülkeye birşey kazandırmadığını anlatan Bozdağ, şöyle konuştu:

"Bizden önce ülke Bahçeli'nin içinde olduğu hükümet tarafından yönetiliyordu. Peki, emeklilere bu dediklerini verdi mi? Asgari ücreti dediği gibi yaptı mı? Sağlığı yaptı mı, çiftçiye, öbürüne, berikine mazotu indirdiler de köylüler, 'Aman ha istemeyiz sayın Bahçeli' mi dediler? Niye yapmadılar? Yapamadılar, yapmaları da mümkün değil. Kılıçdaroğlu'nun zihniyeti, bizden önce Refah Yol Hükümetini çıkın, 91'den 2002'ye kadar SHP, CHP, DSP adıyla bizden önceki 8,5 yılın iktidarı CHP'nin, Kılıçdaroğlu'nun zihniyetidir. Hangi işimiz bugünden daha iyi oldu? Bunların döneminde ekonomisi daha iyi olan bir esnafımız varsa bize oy vermesin, bunların döneminde daha iyi olduğuna inanan emeklimiz varsa bize oy vermesin. Bunların yaptıkları ortadadır."

Bozdağ, devletin kendilerinden önce beceriksiz yönetimlerle aciz hale getirildiğini, hükümetlerin para bulunamayınca vatandaşlardan değişik vergiler adı altında para kesildiğini ifade etti.

Muhalefet partilerinin vatandaşları yapamayacakları boş vaatlerle kandırmaya çalıştığını belirten Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bahçeli ve Kılıçdaroğlu 'şunları vereceğiz, bunları vereceğiz' diyorlar. Yahu siz vermeye değil, almaya kodlanmışsınız almaya. Vermediler, KEY'i Recep Tayyip Erdoğan ödedi, tasarruf kesintilerini AK Parti ödedi. Onlar aldı, biz verdik, onlar alan AK Parti veren iktidardır. Onun için bunlara sakın ha itibar etmeyin. Asgari ücret diyorlar, Sarıkaya Belediyesi MHP'de, asgari ücretin alt tabanını hükümet belirliyor. Osmaniye de MHP'de, Adana da MHP'de. Hükümet altını belirler, iş veren istediği kadar verebilir. Sayın Bahçeli'ye soruyorum, madem samimisin, sayın Kılıçdaroğlu'na da soruyorum, onun da belediyeleri var, buyursunlar asgari ücreti sizin dediğiniz gibi derhal yapsınlar. Arkasından da millete dönüp deyin ki, 'bakın, hükümet olmadan yapacaklarımız vardı işte yaptık. Ama diğerlerini hükümet olursak yapacağız, bizi iktidar edin' deyin de biz de inanalım. Bunlar, genel merkezlerinde bin liraya adam çalıştırıyorlar, millete gidip 'çocuklarınıza şunu vereceğiz' diyorlar. Önce genel merkezdekilerin hakkını verin yahu. Belediyede çalıştırdıklarınızın hakkını, hukukunu verin. Yok, yalan, dolan, palavraya geldi. Onun için Sarıkayalılar, bu palavra siyasetini hep beraber sonlandıracağız."

Açık hava toplantısına, Bozdağ'ın yanı sıra AK Partı İl Başkanı Harun Lekesiz, AK Parti Yozgat Milletvekili adayları, Abdulkadir Akgül, Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer ve İskender Minar katıldı.

Kaynak: AA