Denizli'de Ürünü Zarar Gören Çiftçiye Yardım

Denizli'de don, aşırı yağış, dolu ve sel baskınından zarar gören çiftçiler için Başbakanlık Acil Destek Fonundan 25 milyon lira yardım gönderildiği bildirildi.

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, 31 Mayıs'a kadar Denizli'deki ekili arazileri, meyve ağaçları ve üzüm bağları don, dolu, sel bakını ve aşırı yağıştan zarar gören çiftçilere dağıtılmak üzere, Başbakanlık Acil Destek Fonundan valilik emrine 25 milyon lira gönderildiği belirtildi.

Vali Yardımcısı Erol Türkmen başkanlığında toplanan Acil Destek Komisyonunca daha önce başvuruda bulunmayan çiftçilere 5 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar İlçe Tarım Müdürlüklerine başvurmaları için süre verilmesinin kararlaştırıldığı bildirilen açıklamada, "Başvuruların 9 Haziran'a kadar değerlendirilerek İlçe komisyonlarınca belirlenecek yardım miktarlarının 19 Haziran tarihine kadar Valiliğimize gönderilmesine karar verildi. 22 Haziran'dan itibaren de Valiliğimizce ödemelerin yapılması uygun görüldü" ifadelerine yer verildi.

- AFAD'dan belediyelere yardım

Öte yandan valilikten yapılan açıklamada, mart ve nisan aylarında Denizli'de meydana gelen aşırı yağışlar ve sel baskını nedeniyle altyapı hasarları oluşan Acıpayam, Çivril ve Tavas ilçelerine, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığından (AFAD) 200 bin lira yardım ödeneği gönderildiği kaydedildi. Yardımların üç belediyeye eşit miktarda aktarıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA