Polatlı'da 2015 Hasat Dönemi İlk Ürün Buğdayı Satıldı

Polatlı Ticaret Borsasında (PTB) 2015 yılı hasat dönemi ilk buğdayının kilogramı 3,80 liradan satıldı.

İlçenin İnler Mahallesi'nde Osman Vural'ın ürettiği buğdayın 500 kilogramlık bölümü 3,80, kalan 51 bin 500 kilogramı ise 0,810 liradan satıldı. Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tuncer, PTB'de 2015 yılı hasat dönemi ilk buğdayın açık artırma işlemini gerçekleştirdi.

Kaymakam Mahmut Nedim Tunçer, dönemin hayırlı olmasını dileyerek, "Polatlı 3 bin 600 kilometrekarelik alana sahip, bunun yanında 2 milyon 2 yüz bin dekarlık tarım arazisine sahip. 330 bin dekar alanda sulu tarım yapılabiliyor. Polatlı'nın hayatında borsanın öneminin çok büyük olduğunu görüyoruz. Türkiye'de, belki de dünyada oluşacak hububat fiyatlarının belirlenmesinde dikkate alınan bir borsadır. Polatlı Ticaret Borsasının daha iyi, daha yeni yatırımlarla öncü rolünü artırarak sürdüreceğine inanıyorum" dedi.

PTB Başkanı Yahya Toplu ise 2015 yılı hasat döneminin, Polatlı'ya, ülkeye, üreticiye ve tüccara hayırlar olmasını diledi.

Osman Vural'ın buğdayını PTB'ye getiren Mehmet Akgöz, 170 dönüm kıraç arazide kimyon tarlasına ekim yaptıklarını, dekara 300 kilogram gibi iyi bir verim aldıklarını söyledi.

Kaynak: AA