Kaymakamlık Engelli Kadın İçin Yolu Düzeltti

Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Karlı köyünde tekerlekli sandalyeyle yaşayan Züleyha Kara'nın mektupla ilettiği "arkadaşının yanına gidebilmek için yolun düzeltilmesi" talebi, kaymakamlık tarafından 2 günde yerine getirildi.

Bir yaşında geçirdiği çocuk felci sonrası yürüyemeyen ve konuşma güçlüğü çeken 32 yaşındaki Kara, evlerinin önündeki yol bozuk olduğundan en yakın arkadaşının yanına gitmekte güçlük çekince, Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı'ya mektup göndermeye karar verdi.

Okuma yazma bilmeyen Kara, arkadaşının yardımıyla Özadalı'ya mektup gönderip, yollarının tekerlekli sandalyenin rahatça gidebileceği kadar düzeltilmesini talep etti. Kara'nın mektubunu alan Kaymakam Özadalı, engelli kadının isteğini geri çevirmeyerek, 2 gün içinde bozuk yolu düzelttirdi.

Baba Ali Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekerlekli sandalye kullanan kızının evlerinin önündeki yolun bozuk olması nedeniyle ulaşımda zorluklar yaşadığını söyledi.

Kızının mektubundan kısa süre sonra yollarının yapıldığını vurgulayan Kara, "Kızım yolun yapılması için Kaymakama mektup yazdı. Kaymakam Bey de sağ olsun dozeri gönderdi, yollarımızı yaptı. Yolun bu kadar kısa sürede yapılmasını beklemiyorduk. Kızım artık arkadaşına gidip gelebilir. Kaymakam Bey'e çok teşekkür ederiz" dedi.

- "Züleyha için çok seviniyorum"

Anne Çiseli Kara (55) ise kızının bir yaşındayken yüksek ateş sonrası geçirdiği çocuk felci nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu dile getirdi. Kara, "Evimizin yolu bozuk. Yağmur yağdığında kızım çamurdan bir yere gidemiyor. Kaymakamdan yolumuzun yapılması için dozer istedik. Sağ olsun o da yollamış, mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Züleyha Kara'nın arkadaşı ve akrabası Meral Kara (27) da "Züleyha ile yolun yapılması için Kaymakama mektup yazmaya karar verdik. Yolumuz yapıldı. Züleyha için çok seviniyorum, artık bize gelip gidebilecek" diye konuştu.

- "Engelli vatandaşların talepleri her zaman üst sırada"

Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı, Züleyha'nın mektubunu muhtarlık vasıtasıyla aldıklarını belirtti.

Engelli vatandaşların taleplerini her zaman üst sıraya koyduklarına dikkati çeken Özadalı, şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşımız, engelli arabasını yolların bozuk olması dolayısıyla kullanamadığı belirtmiş ve yollarının düzeltilmesiyle ilgili talepte bulunmuş. Biz de engelli vatandaşlarımızla ilgili talepleri ilk sıraya alıyoruz. Pazartesi dilekçe geldi. Biz de hemen makineleri gönderdik, yolumuzu düzelttik."

Kaynak: AA