Hatay Büyükşehir Belediyesi'nden Ramazan Etkinlikleri

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği "Mahallede Ramazan Etkinliği"nin hafta sonu adresi Kumlu ve Kırıkhan ilçeleri oldu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nden Ramazan Etkinlikleri
Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yanı sıra CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Kumlu Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, CHP Kumlu İlçe Başkanı Ali Biçer, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldığı etkinliklerde Geleneksel Türk Tiyatrosu’ndan “Hacivat-Karagöz, Tuzsuz Deli Bekir, Aşuk ile Maşuk, Kavuklu ile Pişekar”, sema gösterileri, Ahmet Coşkun ve Volkan Sönmez’in msahne performansı, şiir dinletileri, Harmandalı-Seymen oyunları ve ateş şovlar yer aldı.

Etkinlikte konuşan Başkan Savaş, “Etkinliklerimize gösterilen yoğun ilgi, Hatay’ın bugüne dek hizmet görme konusu gibi geleneklerini devam ettirmesi konusunda da ihmal edilmiş bir şehir olduğunu ortaya koyuyor. Büyüklerimizin eski Ramazanları imrenerek yad etmesinden feyz alarak bizler de geleneksel Ramazan eğlencelerini günümüze taşıyıp hemşehrilerimizle buluşturmak istedik. Nitekim bu konuda daha önce Kumlu’da ortaya koyduğumuz belediyecilik hizmetleri gibi başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Hatay’ın her noktasında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar gibi Kumlu’yu da hak ettiği yere taşımak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA