Geleneksel Yöntemlerle Organik Bal Üretiyor

Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı Aşağı Torunoba köyünde ikamet eden Ali Rıza Taşkın, ördüğü söğüt dallarını, hayvan dışkısı ve kül karışımıyla sıvayarak yaptığı kovanlarda organik bal üretiyor.

Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006'dan beri arıcılıkla uğraştığını, 6 yıl normal yöntemlerle arıcılık yaptıktan sonra organik arıcılığa yöneldiğini söyledi.

Yaklaşık 3 yıldır organik arıcılık yaptığını dile getiren Taşkın, "İnsanlara karşı mahcup olmamak gerekiyor. O yüzden de bu işe karar verdim" diye konuştu.

Söğüt dallarını, hayvan dışkısı ve kül karışımıyla sıvayarak yaptığı kovanların daha sağlıklı olduğunu belirten Taşkın, bu yöntemle üretilen balın organik olduğunu ifade etti.

Bu kovanların bakımının diğer kovanlara oranla daha kolay olduğunu anlatan Taşkın, "Gübreden yapıldığı için nem tutmaz. Kül, kovanlara güve girmesini önlüyor. Biz sadece kovanların tozunu alıyoruz. Müşterilerimiz çok memnun. Aradaki farkı hemen anladılar ve tepkileri çok olumlu. İl dışından yoğun ilgi var" dedi.

Taşkın, ürettiği balı 140-160 lira arasında değişen fiyattan sattığını belirtti.

Kaynak: AA