DAEŞ Üyesi Oldukları İddiasıyla 2 Kişi Tutuklandı

Ankara'da, DAEŞ terör örgütü mensubu olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişiden 2'si tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 kişi adliyeye sevk edildi.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunda görevli savcılar tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden 2'si tutuklama, 2'si de adli kontrol kararı uygulanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Ankara 2. Suh Ceza Hakimliği, şüphelilerden Abdulkadir İ. ile Deniz D'nin tutuklanmasına, 2 kişi hakkında da adli kontrol şartı uygulanmasına karar verdi.

Abdulkadir İ. ile Deniz D, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklandı.

Sanık D​eniz D, ifadesinde, merhamet sahibi olduğunu, mağdur insanlara yardım için birkaç kez Suriye'ye geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Sınırdan herkes gelip geçiyordu. Televizyondan izlediğim, dinlediğim haberler noktasında insanların durumuna acıdığım için merhamet edip oraya gittim. Gitmeden önce devletimizin insani yardımlar yapmadığını düşünüyordum ancak gidip devletimizin insani yardımlar yaptığını yerinde gördüm. Herhangi bir şekilde örgüt üyesi olarak ya da örgüte para kazandırma yönünde faaliyette bulunmadım. Böyle bir suç isnadını kabul etmiyorum."

Kaynak: AA