Borçka'da Yaz Kur'an Kursları Başladı

Borçka ilçesinde yaz Kur'an kursları başladı.

Borçka'da Yaz Kur'an Kursları Başladı
Merkez Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'nde, kursların başlaması dolayısıyla düzenlenen programda konuşan İlçe Müftüsü İbrahim Görmüş, toplumu din konusunda aydınlatmakla yükümlü olan Diyanet İşleri Başkanlığının, din eğitim faaliyetlerini öncelikle camilerde ve Kur'an kurslarında yürütmeye çalıştığını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliği'nin 25. maddesine göre okulların tatil olduğu zamanlarda kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcilerinin talebine bağlı Kur'an-ı Kerim ve mealini öğrenmeleri, dini bilgilerini geliştirmeleri, dini içerikli sosyal ve kültürel etkinliklerden yararlanmaları amacıyla Kur'an kursları, camiler ve müftülükçe uygun görülecek yerlerde mülki idare amirin onayıyla yaz Kur'an kursları açıldığını ifade eden Görmüş, "Ayrıca söz konusu kurslarda, günde üç saat eğitim-öğretim yapılır. Bu sürenin iki saati Kur'an-ı Kerim ve meali, bir saati de itikat, ibadet, siyer ve ahlak dersi için ayrılır" dedi.

Görmüş, kurs binaları, camiler ve müftülüklerce uygun görülecek diğer yerlerin müftülükçe açılacak bu kurslara tahsis edilebildiğini kaydederek, "Ayrıca halk eğitimi hizmeti binalarından ve taşımalı eğitim uygulaması nedeniyle atıl durumdaki ilköğretim okulu binalarından valilik onayıyla bedelsiz yararlanılabilir. Bu vesileyle Borçka ilçemizde şu ana kadar 111 cami ve 3 ilçe merkezinde kurs açılmış bulunmaktadır. Bu kurslarımızın 1. dönemi 22 Haziran'da başladı ve 10 Temmuz'da sona erecek. 2. dönem 13 Temmuz-31 Temmuz, 3. dönem ise 3-21 Ağustos'ta gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Merkez Camisi'nde daha sonra müftülük görevlilerince Kur'an-ı Kerim tilaveti ve öğrenciler tarafından ilahiler okundu.

Kaynak: AA