Bakanlardan Altınköy Ziyareti

Altındağ Belediyesi’nin kültür ve turizm projesi Altınköy Açık Hava Müzesi’ne Ramazan’da vatandaşlar kadar siyasiler de ilgi gösteriyor.

Bakanlardan Altınköy Ziyareti
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız aileleri ile birlikte Altınköy Açık Hava Müzesi’ni ziyaret etti. Köy meydanını gezen İsmet Yılmaz ve Taner Yıldız’a AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök ve Ak Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca da eşlik etti.

Karadeniz’in orman köylerinden getirilip Altınköy’e tekrar kurulan çantı evleri de gezen İsmet Yılmaz ve Taner Yıldız, evlerin iç dekorasyonuna da hayran kaldılar. Hiç çivi kullanılmadan geçme yöntemiyle yapılan çantı evlerin bir kültür hazinesi olduğunu aktaran Bakanlar, bu evlerin Altınköy’de korunuyor olmasının önemine değindiler. Yer minderleri üstünde dinlenen Milli Savunma Bakanı ile Enerji Bakanı, ardından köy kahvesine geçtiler.

Bir ara dokuma tezgahının başına da geçen Enerji Bakanı Taner Yıldız, dokuma konusundaki maharetlerini de gösterdi. Altınköy Açık Hava Müzesi’nin çok başarılı bir proje olduğu aktaran her iki Bakan da, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’yi tebrik etti. “Ankara’nın merkezinde 100 yıl öncesinin köy hayatı canlanmış” diyen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, özellikle şehirde yaşayan çocukların Altınköy’ü mutlaka görmesi gerektiğini iletti.
Kaynak: İHA