Saint Pierre Ve Saint Paul Bayramı

Hatay'da Hristiyanların her yıl 29 Haziran'da kutladıkları Saint Pierre ve Saint Paul Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte dünya barışı için dua edildi.

Antakya Patrikhanesine bağlı Episkopos Kostantin Kayal, Saint Pierre Kilisesi önünde düzenlenen etkinlikte saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, bayramların sevinç ve mutluluk olduğunu söyledi.

Antakya'nın Hristiyanlar için çok önem taşıdığına dikkati çeken Kayal, şunları kaydetti:

"Bizler, bir ok gibi çıkan ve bütün dünyayı vuran ismimizi kutsal olan Antakya topraklarının merkezinden aldık ve Hristiyan olarak adlandırıldık. Antakya, gelişime ve yeni fikirlere örnek ve hep öyle kalacaktır. Bayram, sevinç ve mutluluktur. Bu bayram, tarihte yaşanmış gerçek bir olayın bayramıdır. Bayramı, onun sahipleri ve ruhta mevcut olan sizlerin iştirakiyle yaşıyoruz. Bu durum da bizlere büyük mutluluk veriyor. Bunun sebebi de bizleri bu bayramın sahipleriyle bağlayan sevgi bağıdır.

Lakin bu bayram sadece kilisede kutlamakla tamamlanmaz. Bayram ancak onun anlamını müminlere öğreten bir okul olduğu zaman tamamlanır."

- Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da dünyada empati ve sempati konusunda sıkıntısız şehirlerin başında Hatay'ın geldiğini söyledi.

Savaş, 3 semavi din, 6 mezhep ve birçok etnik faktörün bir arada bulunduğu kentte belediye başkanlığı yaptığı için onur duyduğunu anlattı.

Hatay'da yaşayan insanların birbirlerini çok sevdiğini vurgulayan Savaş, "Bu şehirdeki sevginin, kardeşliğin hüküm sürmesinin en önemli yapı taşlarının, buradaki farklı din, mezhep ve kökenlerin birbirine karşı duyduğu saygı olduğunu düşünüyorum. Bu saygı ve sevginin tüm dünyaya hakim olmasını temenni ediyorum. Şehrimizde, ülkemizde, Ortadoğu ve dünyada barışın ve kardeşliğin hüküm sürmesini diliyorum" ifadesini kullandı.

Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu da toplumsal barış ve kardeşliğin perçinleştiği bugünde bayramın Hristiyan alemine hayırlar getirmesini diledi.

Cenudioğlu, ayrıca Müslümanların idrak ettiği ramazanın dünya alemine barış ve huzur getirmesini temenni etti.

Konuşmaların ardından dünyada barış, sevgi ve huzurun hakim olması için dua edildi, Antakya Medeniyetler Korosu, farklı dillerde ilahiler seslendirdi.

Kaynak: AA