Deniz Feneri, Sosyal Projelerle De İyilik Dağıtıyor

Deniz Feneri Derneğince hayata geçirilen "İyilik Okulu Projesi"yle çocukların iyilik, dayanışma ve paylaşma gibi değerlerle tanışması sağlanırken, "Sıcak Yuvam Projesi"yle de dağılmış aileler bir araya getiriliyor.

Deniz Feneri, Sosyal Projelerle De İyilik Dağıtıyor
Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İyilik Okulu Projesi"nin bugünkü neslin iyilik, dayanışma ve paylaşma gibi önemli değerlerle tanıştırmaya hizmet ettiğini söyledi.

Proje kapsamında İstanbul'un pilot şehir seçildiğini belirten Koçak, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Deniz Feneri Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında "iyilikte sınır yoktur" anlayışıyla istekli okullar, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin projeye gönüllü katıldığını ifade etti.

Projeyi ülke geneline yaygınlaştırmayı amaçladıklarını dile getiren Koçak, şöyle devam etti:

"Okullarda bu projeleri anlatıyor, sonra projemiz kapsamında onlara kumbara dağıtıyoruz. Gönüllülük esasına göre çocuklar velilerinden aldıkları muvafakat belgesiyle kumbaraları doldurup getiriyorlar. Kumbaralardan çıkan parayla projeyi uyguluyoruz. Böylece o okul bir grup yetime sahip çıkıyor. Böylelikle genç neslimize insani değerlerimizle, dayanışma ve iyilik kavramlarıyla tanışmalarını ve sevmelerini sağlıyoruz."

Öğrencilerin bağışlarıyla Afrika'da içme suyu kuyusu açtıklarını aktaran Koçak, "Açılan kuyu o okulun eseri oluyor. Kuyunun adına o okulun tabelasını asıyoruz" dedi.

- "Sıcak Yuvam" projesi

Koçak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Deniz Feneri arasında imzalanan işbirliği protokolü ile ekonomik yoksunluktan dolayı dağılmış ailelerin, ayni ve nakdi destek sağlanarak bir araya getirildiğini söyledi.

Ailelerin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlüklerince derneği bildirdiğini ifade eden Koçak, belirlenen dağılmış aile fertlerinin aynı çatı altında toplanarak, sosyo-ekonomik anlamda yeterli duruma gelene kadar yardıma devam edildiğini belirtti.

Projenin mevcut "Çocuk Evleri"nin fiziki şartlarına da katkı sağladığına işaret eden Koçak, "Parçalanmış aile sayısını en aza indirmeyi hedefleyen projeyle çocuk yuvaları, yetiştirme yurtları ve muhtelif merkezlere yerleştirilen çocukların, anne ve babalarının sevgisine ve şefkatine kavuşması da amaçlanıyor" diye konuştu.

Kaynak: AA