Cezalarını Cami Temizleyerek Çekiyorlar

Sivas'ta, bıçakla adam yaralama suçundan hapis cezasına çarptırılan 6 kişiye, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında kentteki bir caminin temizliği ve bahçe bakımı görevi verildi.

Bıçakla adam yaralama suçundan değişik sürelerde hapis cezasına çarptırılan Vahap Örücü (31), Gökhan Çınar (21), Mehmet Özgülmez (22), Hasan P, Resul Ç. ve Burak T, haftanın 5 günü Mehmet Akif Ersoy camisinin temizliğini yapıyor.

Sabah saat 08.00'de mesaiye başlayan 6 kişi, saat 12.00'ye kadar cami içinin temizliğiyle bahçenin ağaç sulama, gül dikme ve çimlerin bakımı gibi işleriyle uğraşıyor.

Bıçakla adam yaralama suçundan 3,5 ay hapis cezasına çarptırılan Gökhan Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında 75 gün cami temizliğinde çalışarak cezasını tamamlayacağını söyledi.

Caminin temizliğine başladıkları günden itibaren hem caminin içinde hem de bahçesinde önemli değişiklikler olduğunu belirten Çınar, "Camiyi temizliyoruz, bahçeyle, çamlarla ilgileniyoruz, gül ekiyoruz. Camiye gelenlerin çok güzel tepkisi var. Hocamıza gelip 'bunları nasıl yaptınız' diye soruyorlar" dedi.

- "Caminin etrafı gül bahçesine döndü"

Basit yaralama suçundan aldığı 15 ay hapis cezası 5 ay camide çalışmaya çevrilen Mehmet Özgülmez ise caminin temizliğini yaptıklarını ve çehresini değiştirdiklerini belirtti.

Yaptıkları işten mutluluk duyduklarını dile getiren Özgülmez, "Caminin temizlik işiyle uğraşıyoruz, günlerimiz çok güzel geçiyor. Burada bahçenin temizliği, sulaması, caminin içinin temizlenmesi gibi işleri yapıyoruz. Biz geldikten sonra, caminin etrafı gül bahçesine döndü. Bu şekilde gördüğümüz zaman çok mutlu oluyoruz" diye konuştu.

- İmam da memnun

Mehmet Akif Ersoy camisinde 8 yıldır imamlık yapan Yusuf Yıldırım da uygulamadan memnun olduğunu söyledi.

Denetimli serbestlik kapsamında 6 kişinin camide temizlik yaptığını anlatan Yıldırım, "Arkadaşlarımızın sayısı zaman zaman değişiyor. Onların sayesinde burası güzelleşti. Caminin, içerisini, dışarısını, çevresini mükemmel bir hale getirdiler" diye konuştu.

Cami etrafındaki güllerin de denetimli serbestlik kapsamında ceza alanlar tarafından dikildiğini ve bakımlarının yapıldığını kaydeden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Otların alınmasında, çimlerin biçilmesinde katkıları gerçekten çok büyük. Kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bu ramazan ayında emekleri boşa gitmez. Hayatlarının geri kalanını mutluluk içerisinde geçirirler. Cami bahçemiz adete bir botanik bahçe gibi. Burada Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden getirtilmiş yüzün üzerinde gül çeşidi var. Bunların bakımı bir iki kişiyle yapılacak iş değil. Bu anlamda Denetimi Serbestlik Müdürlüğü çok büyük katkı sağladı."

Kaynak: AA