Kaymakamlıktan Yaşlılara 'Şefkat Eli'

Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde başlatılan "Ellerim Ellerin Olsun Projesi"yle kaymakamlık çalışanları, yalnız yaşayan yaşlıların hem gönlüne hem de evine misafir oluyor.

Görevlier, yaşlıların kişisel bakımını yapıp, ihtiyaçlarını gideriyor ve evlerinin genel temizliğiyle yaşlılara yaşanabilir alanlar sunuyor.

Kaymakam Ali Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşlıların rahat ettirilmesine yönelik hazırlanan projelerin aralıksız uygulanmaya konulduğunu söyledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) koordinatörlüğünde uygulamaya konulan Ellerim Ellerin Olsun Projesi kapsamında köy ve mahallelerde tek başına yaşayan 113 yaşlı vatandaşın ilçede görev yapan kurum amirleriyle öğretmen, öğrenci ve muhtarlarla ziyaret gerçekleştirildiğini anlatan Doğan, yaşlılarla sohbet edilirken onların sorunlarını da öğrenebildiklerini aktardı.

Yaşlıların ihtiyaçlarının karşılanırken, yaşama daha sıkı ve sağlıklı bir şekilde tutunabilmeleri noktasında moral takviyesinde bulunulduğunu kaydeden Doğan, ''Projeyle yaşlı vatandaşlarımız hem devletin sıcaklığını bir kez daha görmüş oldular hem de dilek ve şikayetlerini doğrudan daire amirlerine iletme şansı buldular'' dedi.

Proje kapsamında SYDV personellerinin ilçe merkezi, köy ve mahallelerde tespit ettikleri yalnız yaşayan yaşlıları ayda 2 kez ziyaret ettiğini anlatan Doğan, personelin yaşlıların bakımlarını yaptıklarını, ihtiyaçlarını karşıladıklarını ve evlerinin bakım ve onarımıyla ilgilendiklerini dile getirdi. Doğan, "Yaşlı dedelerimizin tıraşlarını yapıyorlar. Temizliğiyle birlikte yaşlıların sağlık kontrolleri de yaptırılıyor. Projeyle biz yaşlıların şartlarının getirdiği tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

- Bütçe 128 bin lira

Vakıftan yardım alan, yaşlı ve hasta olup, bakacak kimsesi olmayan, huzurevi ya da yaşlı bakım evlerine yerleşmek istemeyen bakıma muhtaç, mutsuz, yalnız ve sosyal ilişkileri zayıflamış kişilerin de projeye dahil edildiğini kaydeden Doğan, ''SYDV adına hazırlanan proje Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kabul edildi. Bir yıl süreyle uygulanacak projenin toplam bedeli 128 bin lira. Projeyle kaliteli, ihtiyaca uygun, özverili hizmetler sunarak, yaşlılarımızı topluma kazandırmayı, yaşlılarımızın refah seviyelerini yükseltmeyi, insan onuruna yakışan bir yaşam ortamı sağlayabilmeyi ve yalnız olmadıklarını hissettirmeyi amaçlıyoruz'' ifadelerini kullandı.

- "Dertlerimizi dinliyorlar"

Kaymakamlık personelinin evine gittiği Ömer Gün de (83) eşinin 7 yıl önce vefat ettiğini, o günden bu yana yalnız yaşadığını söyledi.

Kaymakam Ali Doğan ve kaymakamlık çalışanlarına teşekkür eden Gün, "Allah razı olsun böyle insanlardan. Geliyorlar evimizi temizleyip, bizimle sohbet ediyorlar. İhtiyaçlarımızı gideriyorlar. Sağlığımızı kontrol ettiriyorlar. Dertlermizi dinliyorlar. Allah devletimize zeval vermesin" diye konuştu.

Kaynak: AA