Edirne'de Kur'an Kursu Düzenlenen Törenle Açıldı

Edirne Valiliği ve vatandaşların katkılarıyla hazırlanan Edirne Saraçlar Kur’an Kursu düzenlenen törenle açıldı.

Edirne'de Kur'an Kursu Düzenlenen Törenle Açıldı
Edirne’de geçmişte buzhane binası olarak kullanılan ve yıllardır harabe halde duran bir bina, tadilat çalışmaların ardından kullanılabilir hale getirildi.

Binada düzenlenen Saraçlar Kur’an Kursu’nun açılış törenine, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Adalet Komisyon Başkanı Tayyip Özdurmaz, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, törende yaptığı konuşmada Edirne’nin ilim kenti olduğunu ifade ederek, "Edirne geçmişte olduğu gibi bugün de bir ilim kentidir. Edirne büyük ilim adamları ve devlet adamları yetiştirmiştir. Edirne, Osmanlı zamanında 350 bin nüfusu ile Avrupa’nın dördüncü büyük kenti idi ve kentte kaliteli eğitim veren 24 medrese bulunuyordu. Öyle olmasaydı Osmanlı’nın en kudretli padişahlarından olan Edirneli Fatih Sultan Mehmet bu medreselerde yetişebilir miydi? Böyle ilim kenti olan Edirne’de biz de özellikle roman vatandaşlarımızın ve hanımların eğitimine ağırlık verdik. Edirne’nin en merkezi yerindeki bu harabe binayı 6 ay süren bir tadilattan geçirdik ve bugün burada 38 öğrencinin kaldığı bir eğitim yuvası haline getirdik. Buradaki çocuklarımız normal eğitimlerini sürdürürken burada da dini eğitimlerini alacaklar" dedi.

Açılış öncesi Edirne Valiliği Mehter Takımı mini bir gösteri yaparken tören, Kur’an Kursunda verilen iftar yemeğinin ardından sonra erdi.
Kaynak: İHA