Bu manşeti atmak DAEŞ'le işbirliğidir

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt milletvekili Yasin Aktay "Bu manşeti atmak DAEŞ ile işbirliği yapmak demektir." dedi.

Bu manşeti atmak DAEŞ'le işbirliğidir
Bu manşeti atmak DAEŞ'le işbirliğidir
DAEŞ'in Kobani'ye Cerablus'tan girdiği ortaya çıkarken, YPG'li yetkili de Kobani'ye Türkiye'den değil batı ve güneyden girdiklerini açıkladı. Buna rağmen Cemaat'e yakınlığıyla bilinen Today's Zaman, 'Türkiye'nin IŞİD'le suç ortaklığı' manşetiyle çıktı.

Today's Zaman'ın 'Bu nasıl hainlik' dedirten manşeti Dinamit programında masaya yatırıldı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt milletvekili Yasin Aktay 'Bu manşeti atmak DAEŞ ile işbirliği yapmak demektir.' dedi.

Today's Zaman'ın manşetini 'Vatana ihanet belgesi' olarak tanımlayan Yasin Aktay, paralel yapıyı işaret ederek 'Türkiye'deki Müslümanları yıllarca kandırdınız, iliklerine kadar sömürdünüz. Onlarda aldığınız paralarla şimdi kime hizmet ettiğiniz aşikar.' diye konuştu.

Yasin Aktay, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

Türkiye'nin DAEŞ'le beraber hareket ediyor olduğu iddiası, Türkiye düşmanlarının iddiası. Türkiye'yi bölgede pasifize etmeye çalışan, Türkiye'yi etrafında olup bitenlere tamamen eli kolu bağlı kalmasını isteyen güçlerin iddiasıdır ve yalandır, iftiradır.

BU MANŞETİ ATMAK, DAEŞ'LE İŞBİRLİĞİDİR


DAEŞ'in şu anda birinci derecede düşmanı Türkiye'dir. Bunu görmeyecek kadar kör olamazlar. Bu DAEŞ'le işbirliğidir. Bu manşeti atmak,DAEŞ'i idare eden akıl neyse, o akılla işbirliğidir. Çünkü DAEŞ'i idare eden akıl da Türkiye'ye aynı noktada hedef alıyor. Çünkü DAEŞ, Türkiye'nin Suriye içindeki bütün nüfus alanını yok etmeye çalışıyor.

DAEŞ'İN BİRİNCİ HEDEFİ TÜRKİYE'DİR


DAEŞ, Türkiye'nin Suriye içindeki bütün nüfus alanını yok etmeye çalışan bir operatif enstrümandır, başka bir özelliği yok. DAEŞ operasyonlarının birinci hedefi Türkiye'dir. Şu anda Suriye ve Irak'ı yeniden dizayn etmeye çalışan bir akıl var ortada.

PYD'YE TÜRKİYE'DEN KATILIYORLAR

Türkiye'den geçiyor olduğu töhmeti yapılacak bir tek şey var ortada. PYD militanları Türkiye'den geçiyor. Aslında Türkiye'ye yapılacak eleştiri budur. Şu anda Suriye'de PYD ve rejim saflarında savaşan önemli bir kesim insan var. Türkiye'den Kobani'ye giden çocuk yaşta savaşçılar var. İngiliz medyasından, Amerika medyasından, dünya medyasından bununla igili bir satır okumadık hala...

BEYAZ GAZETE