Onur Özbizerdik serbest bırakıldı

Ünlü kabadayı Dündar Kılıç’ın torunu, Alaattin Çakıcı’nın üvey oğlu Onur Özbizerdik, sevk edildiği mahkeme tarafından adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Özbizerdik’in sorguda “Silah kendiliğinden ateş aldı. Çok pişmanım” dediği öğrenildi.

Onur Özbizerdik serbest bırakıldı
Onur Özbizerdik serbest bırakıldı
Beşiktaş Etiler'de tartıştığı gruba ve havaya ateş etmekten dün gözaltına alınan Özbizerdik, sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti. Savcılık sorgusunun ardından Özbizerdik, “Meskun mahalde ateş açarak genel güvenliği tehlikeye atmak ve Ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

'KARŞI TARAF SERVİS BIÇAĞIYLA BANA VURACAK SANDIM'

Nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanan Özbizerdik'in ifadesinde pişman olduğunu söyledi.

Olayın yaşandığı restoranda tartıştığı kişilerin alkollü olduğunu iddia eden Özbizerdik'in ifadesinde “Karşı taraf alkollüydü, bana küfür etti. Tartışmanın devamında servis bıçağını eline alınca bana vuracağını düşündüm. Silahımı çıkartarak elime aldım. Silah kendisi ateş aldı. Çok pişmanım” dediği öğrenildi.

Hakimlik, Özbizerdik hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve ayda bir gün karakola imza atmak suretiyle adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar vererek serbest bıraktı.

TAHLİYE SONRASI KARIŞTIĞI İKİ OLAYDAN DA SERBEST KALMIŞTI

Şişli'deki bir rezidansın 22. katında işadamı Fatih Edremit'in öldürülmesine ilişkin davada geçtiğimiz yıl tahliye edilen Onur Özbizerdik, tahliye sonrası karıştığı silahlı yaralama olayları ile gündeme gelmişti. Onur Özbizerdik, cezaevinden tahliye olduktan saatler sonra eğlenmek için gittiği bir barda tartıştığı bir güvenlik görevlisini ayağından vurmuştu. Olayın ardından kayıplara karışan Özbizerdik, bir süre sonra teslim olmuş ve ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Özbizerdik, yine 21 Mart 2015'de Tarabya'da bir otelde tartıştığı bir kişiyi silahla vurarak yaralamıştı. Özbizerdik, bu soruşturmada da ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

RESTORANDA HAVAYA ATEŞ AÇMIŞTI

Onur Özbizerdik son olarak 29 Mayıs'ta Beşiktaş Etiler'de kız arkadaşıyla lüks bir restoranda yaşadığı yer tartışmasın ardından silahına sarılmıştı. Özbizerdik, restoran içerisinde tartıştığı gruba ve havaya ateş açmış, olayda şans eseri yaralanmamıştı. Olayın ardından şoförünün kullandığı otomobille olay yerinden kaçan Özbizerdik, dün Şişli Bomonti'deki bir otelde gözaltına alınmıştı.
Kaynak: İHA