Kızı, Aşık Fakir'i 'Langa' Adlı Kitabıyla Ölümsüzleştirdi

İbrahim Tatlıses’in dillerden düşmeyen ‘Saçlarını Yol Getir’ türküsünün söz yazarı, Aşık Fakir olarak tanınan Rıza Karahan, kızı Nermin Karahan’ın yazdığı ‘Langa’ adlı kitapla ölümsüzleşti. Nermin Karahan, babası Aşık Fakir’in iç dünyasını anlattığı dönem romanı ‘İstanbul’un Yitik Semtlerinden Biri Langa’ kitabını İçelliler için imzalayacak.

Kızı, Aşık Fakir'i 'Langa' Adlı Kitabıyla Ölümsüzleştirdi
Hayatını Türk Halk Müziği’ne adayan, bir çok eserinin yanı sıra özellikle son 10 yıla damgasını vuran “Bul Getir (Saçlarını Yol Getir)” adlı eserin sahibi, İçelli halk ozanı Rıza Karahan’ı (Aşık Fakir) ölümsüzleştiren türkülerinden sonra, kızı Nermin Karahan da babasını, içten duygularıyla kaleme aldığı bir dönem romanı olan ‘Langa’ da anlatarak ölümsüzleştirdi. Ozanın iç dünyasını ve dönemdeki duruşunu anlatarak, okurun onu yakından tanımasını sağlayan roman, kitapçılarda yerini aldı. Kıvanç Tatlıtuğ’un da kitap ile ilgili yorumuna yer verilen Langa, 27 Haziran Cumartesi günü İçelli okurlarla buluşacak. Langa’nın yazarı ve bir yayınevinin müdürü olan Nermin Karahan, İçel Sanat Kulübü Nevit Kodallı Salonu’nda 17.00-19.00 saatleri arasında düzenlenecek imza ve söyleşi gününde Langa’yı imzalayacak ve babası Aşık Fakir’i anlatacak.

Yazar Karahan, Aşık Fakir’in iç dünyasını ve yaşadığı dönemi anlatan kitabıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Babam Aşık Fakir ömrünü halk adamı olarak yaşadı. Bu kitap, onu ölümsüzleştirmek adına 5 yıl süren bir çalışmam. Onunla yaşamanın onurunu, gururunu Langa ile tüm Türkiye ile paylaşmak istiyorum. Benim değerlerimle büyümüş birçok insanın, yaşı ve yaşanmışlıkları ne olursa olsun okudukça, hissettikçe ve benzer duyguyu yakaladıkça derinden bir ‘evet ya’ dedirten, hatta ‘bir daha çocuk olursam’ın can yakan ‘keşke’si ile birçok kişiye ulaşacağına inanıyorum. Ben dedim çünkü” dedi.

Kaynak: İHA