Hatay'da Çiftçilere Mektuplu Çağrı

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, bahçe ve tarlara bıraktığı mektuplarla çiftçilere ulaşmaya çalışıyor.

Hatay'da Çiftçilere Mektuplu Çağrı
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal, AA muhabirine, geniş alana yayılan narenciye bahçelerinde üreticileri birebir tanımanın ve ulaşmanın zor olduğunu belirterek, kontrol yaptıkları bahçelere mektup bıraktıklarını söyledi.

Özellikle kırsal alandaki bahçeleri kontrollerde üreticilerle karşılaşamadıklarını anlatan İnal, "Teknik ekibin inceleme sonucu raporu ve iletişim numaralarımızın bulunduğu mektupları, dış etkenlere dayanıklı kutu içinde tarla ve bahçelere bırakıyoruz. Dönüş yapan çiftçimizi en iyi şekilde yönlendirelim istiyoruz" dedi.

Uygulamaya geçen yıl başlandığını, yeterli dönüş aldıklarını aktaran İnal, çiftçilerin de bundan memnun kaldığını belirtti.

"Tarla bayrağı size de asılmıştır" sloganı ile çalışmalarını yürüttüklerini vurgulayan İnal, şöyle konuştu:

"Mektubu alan çiftçimiz bizi arıyor. Onları bir çay içmeye davet ediyoruz. Kendisi gelemeyecek durumdaysa teknik ekibimizle ziyaret ediyoruz veya telefonla yönlendiriyoruz. Uzun zamandır bahçelerini kontrol etmeyen çiftçilerin bahçelerini de ziyaret etmelerini istiyoruz. Önümüzdeki dönemde posta kutusu şeklinde yaptıracağımız kutuları çiftçilere dağıtmayı düşünüyoruz."

Kaynak: AA