Hacivat Karagöz Gölge Oyununa Çocukların İlgisi

Bilecik Söğüt İlçe Belediyesi tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında gösterime sunduğu Hacivat-Karagöz gölge oyununa çocukların ilgisi büyüktü.

Hacivat Karagöz Gölge Oyununa Çocukların İlgisi
Söğüt Belediyesi tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında Türk Sofrası Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleşen Anadolu geleneği olan Orta oyun, Hacivat-Karagöz ve Meddahlık gösterileri sergilendi. Düzenlenen etkinlikte hınca hınç amfi tiyatroyu dolduran Söğütlüler keyifli anlar yaşarken, gecenin son gösteri olan gölge oyunu Hacivat-Karagöz’e çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Yapılan etkinlik bilgi veren Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, unutulmaya yüz tutmuş bir Anadolu geleneği olan Orta oyun, Hacivat-Karagöz ve Meddahlık gösterilerini Söğütlü vatandaşları ile buluşturduğu için duyduğu mutluluğu dile getirdi. Aydoğdu, “Hacivat ile Karagöz efsanelere göre 1362 yılında ölünce Karagöz ve Hacivat’ı çok seven ve ölümlerine çok üzülen Şeyh Küşteri, ölümlerinin ardından kuklalarını yaparak perde arkasından oynatmaya başlamış. O günden bugüne Hacivat-Karagöz gölge oyunu günümüze gelmiş. 653 yılık geleneği sürdürerek, Söğütlü vatandaşlarımıza unutulmaya yüz tutmuş Orta oyun, Hacivat-Karagöz ve Meddahlık gösterilerini izlettik. Katılım çok güzeldi gelen tüm Söğütlülere teşekkür ederim” dedi.

Gösteri sonunda Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, gecede keyifli analar yaşatan sanatçılara Osmanlı Tuğrası olan plaket hediye etti.
Kaynak: İHA