Fransa'da Gaz Üretim Tesisine Saldırı

Fransa'da bir gaz üretim tesisine düzenlenen saldırıda kafası kesilerek öldürülen kurbanın, daha sonra yakalanan katil zanlısının patronu olduğu iddia edildi.

Le Figaro gazetesinin haber sitesi, saldırıyı araştıran adli kaynaklara dayanarak verdiği haberde, kurbanın 45 yaşlarında ve bir sanayi işletmesinin sahibi olduğunu duyurdu.

Haber sitesi, öldürülen kurbanın, saldırının ardından yakalanan 35 yaşındaki Yassine Salhi'nin patronu olduğunu bildirdi.

Katil zanlısı ve kurbanın kimyasal maddeler ve gaz tedarik işleri ile uğraşan Air Produc şirketine cuma günü birlikte aynı araba ile dağıtım yapmalarının öngörüldüğü kaydedilen haberde, zanlının araba ile giriş kapısını patlatmadan önce cinayeti işlediğini yazdı.

Saldırının ardından olay yerine gelen güvenlik birimleri, öldürülen işletme sahibi şahsın vücudundan ayrılmış başını, bir tel örgü üzerinde bulmuştu. Yine olay yerinde DAEŞ simgesi bayraklar bulunmuştu.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, fabrika saldırısında yakalanan Yassine Salhi isimli şahsın suç kaydı bulunmadığını ancak radikalleşebileceği gerekçesiyle bir dönem güvenlik birimlerince izlemeye alındığını bildirmişti.

Cazeneuve, Fransa'nın Lyon şehri yakınlarındaki Saint-Quentin-Fallavier kentinde bir gaz üretim tesisine saldırı ile ilgili yakalanan 35 yaşındaki şüphelinin Lyon bölgesinde ikamet ettiğini ifade ederek, saldırının terör saldırısı olduğunu düşündüklerini kaydetmişti.

Kaynak: AA