Burhaniye'de Turizmcilerin İlgisizliği Üzdü

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Ticaret Odası Başkanlığının, 2015 yılı programlı seminer ve eğitim çalışmaları kapsamında düzenlenen Turizm İşletmelerinde Strateji ve Bilgi Yönetimi konulu seminere sadece 5 kişinin katılması, işletmecilerin ilgisizliğini ortaya koydu. Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulundan Yrd. Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz’un konuşmacı olarak katıldığı seminer de, turizm işletmelerinde yönetim ve strateji belirleme yöntemleri anlatıldı.

Burhaniye'de Turizmcilerin İlgisizliği Üzdü
Otellerde kalifiye elaman çalıştırılmasını isteyen Sabriye Çelik Uğuz, ilçe de biri 4 yıllık olmak üzere iki yüksekokulun turizmci yetiştirdiğini söyledi.

Turizm işletmelerinin büyüme hedefleri ve Pazar payları hakkında açıklamalar yapan Yrd.Doç.Dr. Sabriye Çelik Uğuz, Pazar payını artırmak için benzersiz mal üretmek gerektiğini kaydetti.

İşletmenin amaçları ile toplumun çıkarlarının bir bütün olduğunu belirten Uğuz, işletmelerin çevreye duyarlı olmalarının altını çizerken, Edremit körfezinde alternatif turizm seçeneklerinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA