Burhaniye'de Biçerdöver Kontrolü

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ’2015 Yılında Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Uygulama Talimatı’ doğrultusunda, biçerdöverle ürün hasadında tarla kontrol çalışmalarına başladı. Bu doğrultuda İlçe Müdürlüğü tarafından Biçerdöver Kontrol Görevlilerinden oluşturulan teknik ekip, yörede hizmet veren biçerdöverleri denetlemeye başladı.

Burhaniye'de Biçerdöver Kontrolü
Yapılan çalışmalar doğrultusunda valilik tebliği, çiftçilere yönelik sirküler mektup, kontrollerde, dane kaybının önemi ve önlenmesiyle ilgili bilgileri içeren broşürler de, Mahalle Muhtarlıklarına, Ziraat Odası Başkanlığına ve biçerdöver sahiplerine gönderildi.. Biçerdöver kontrol ekibi tarla tarla gezerek buğday, arpa, yulaf hasadı yapan biçerdöverlerin kontrolünü yapmaya başladı.

Burhaniye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendislerinden Erdinç Çavuşoğlu” Hasat yapan biçerdöverlerin kullanıcılarının, kullanıcı belgesinin olmasına dikkat ettiklerini, biçim esnasında fire oranının yüzde 2’nin altında olması gibi konuların kontrol edilmektedir. Biçerdöver kontrol ekibi olarak yaptığımız biçerdöver kontrolleri sayesinde, hem üreticilerimiz firesiz yüksek verim almış oluyor, hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağlanmaktadır” dedi.

Kaynak: İHA