Türk Parlamenterler Birliği 17. Olağan Genel Kurulu

Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı Nevzat Pakdil, "Yeni bir anayasanın partilerimizin ortak bilinciyle hazırlanıp milletimizin hizmetine sunulacağını ümit ediyor ve bekliyorum" dedi.

Pakdil, TPB'nin Meclis'teki 17. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, parlamentoda grubu bulunan bütün partilerinin sorumluluklarının eşit olduğunu ve kimsenin milletten aldığı bu sorumluluğu üzerinden atma gibi bir lüksü bulunmadığını söyledi.

Siyasetin sorunları çözme sanatı olduğunu ifade eden Pakdil, TBMM'nin her zaman olduğu gibi bu dönemde de halkın talepleri doğrultusunda çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.

Anayasa çalışmalarına da değinen Pakdil, şöyle devam etti:

"Uzun süre üzerinde anlaşılmış ve çok vakit harcanmış olan yeni bir anayasanın da partilerimizin ortak bilinciyle hazırlanıp milletimizin hizmetine sunulacağını ümit ediyor ve bekliyorum. Yeni anayasanın vakit kaybedilmeden milli iradenin temsilcileri olan milletvekillerimiz tarafından hazırlanarak kabul edilmesi gerekmektedir. Yeni hazırlanacak olan anayasada hiçbir ötekileştirmeye imkan tanımadan, insanı ve emeği merkeze almalıyız. Demokratik, özgürlükçü, insan onurunu yükselten katılımcı ve çoğulcu nitelikleri üzerinde barındıran, adalet ve eşitlik temelinde din ve inanç özgürlüğüyle birlikte yasama, yürütme ve yargının kendi erklerinde ahenkli işlemelerini sağlayan ve nihayetinde devlet olmanın gereği sosyal haklarımızı da bizlere ikram eden bir anayasayı hepimiz istiyoruz. Yazılan bir anayasa değil, milletin temsilcileri tarafından yapılan bir anayasa istiyorum."

Olağan Genel Kurul'da daha sonra oylamaya geçildi. Oylama sonucuna göre, TPB Genel Yönetim Kurulu; Nevzat Pakdil, Yaşar Karayel, Alparslan Kavaklıoğlu, Orhan Erdem, Ramazan Kerim Özkan, İlknur İnceöz, Cahit Bağcı, Mustafa Ataş, Hasan Çalış, Mehmet Sarı, Kadir Ramazan Coşkun, Ömer Faruk Öz, Yahya Akman, Haluk Yıldız ve Harun Karaca'dan oluştu.

Kaynak: AA