Seferihisar'da, Sokak Hayvanlarına 5 Yıldızlı Yuva

İzmir’in “Sakin Şehir” unvanlı ilçesi Seferihisar’da, Türkiye için örnek olacak sokak hayvanları yuvası tamamladı. Megastar Tarkan’ın öncülüğünde, hayırseverlerin verdiği desteklerle tamamlanan yuva, 27 Haziran Cumartesi günü açılacak.

Seferihisar'da, Sokak Hayvanlarına 5 Yıldızlı Yuva
Seferihisar Belediyesi’nin ilan ettiği “Mutlu Yuva Seferberliği” meyvesini verdi. Megastar Tarkan’ın çektiği kısa filmle destek verdiği kampanya sonucunda, Türkiye’nin en modern sokak hayvanları tesisi tamamlandı.

İhlas Haber Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğü’ne yaptığı ziyarette yaklaşık 20 dönümlük bir arazi üzerine yapılan tesisi anlatan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; "Yuvayı diğer tesislerden ayıran en büyük özelliği daha geniş ve hayvanların özgürce hareket edebilecekleri bir alana sahip olması. Burada her türlü sağlık sorunlarına müdahil olabileceğimiz ameliyathanemiz ve teşhis, tedavi merkezimiz var” dedi.

“HERKESİ MEMNUN ETMEK İSTEDİK”

Tesise ‘sokak hayvanları yuvası’ demeyi uygun gördüklerini söyleyen Başkan Soyer, şöyle devam etti: “Onlara bir yuva oluşturmak istedik. Bir tarafta onlara çok kötü davranıldığını düşünen hayvanseverler var. Hayvanların sokaklarda dolaşmasına, çocuklarını ve komşularını korkutmasına tepkili bir grup insan daha var. Biz her iki tarafı da memnun edecek ve doğanın bir parçası olan sokak hayvanlarını mutlu edebilecek bir arayış içine girmiştik. Ortaya bu proje çıktı”

“ÇOCUKLARA EMANET ETTİK”

Tesiste, sokak hayvanlarıyla ilgili başlattığı kampanyalardan ötürü Prof. Dr. İsmet Sungurbey’in adını verdiklerini dile getiren Soyer, “Hayvanların çok rahat edecekleri, ciddi bir konfor düzeyinde hayatlarına devam edebilecekleri alanlar hazırladık. Aynı zamanda gönüllülerin desteğine açık, onların hizmet vermesini uygun kılacak düzenlemeler yaptık. Projenin en güzel yanı da onları çocuklara emanet etmemiz oldu” diye konuştu.

Projeye verdiği desteklerden dolayı Megastar Tarkan’a da teşekkür eden Soyer, oldukça geniş katılımlı olan kampanyaya katılan herkese minnettar olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA